9 Αυγ 2015

Εμπρησμό «βλέπουν» στη Βαρυμπόπη φορείς και κάτοικοι

Οι εκτιμήσεις κατοίκων αλλά και πυροσβεστικής συγκλίνουν στην εκδοχή του εμπρησμού σε ό,τι αφορά τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόπη στους πρόποδες της Πάρνηθας και απείλησε σπίτια αλλά και τον εθνικό δρυμό. 
       Τα στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο ότι η φωτιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι, είναι το ότι πριν από δύο χρόνια στο ίδιο σημείο μέσα στη νύχτα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ και χθες οι φλόγες ξεπήδησαν μετά τις 11:00 το βράδυ, όταν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα δεν μπορούσαν να πετάξουν και να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις. 
     Ωστόσο η συνδρομή εθελοντών και απλών κατοίκων σε συνδυασμό με τους 100 πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή και έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, έφερε αποτέλεσμα, καθώς τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε και ένα ελικόπτερο που έκανε ρίψεις με το πρώτο φως της μέρας, ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο της κατάσβεσης, συμβάλλοντας στην αποτροπή αναζωπυρώσεων. 
        Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της περιοχής και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και άλλα οικήματα, που είναι διάσπαρτα στο πευκοδάσος.