15 Αυγ 2015

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ. ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΟΛΕΡΑ, ΜΕΤΑ Η ΠΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΔΗΜΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. 
      Έγγραφο από το υπουργείο Υγείας, δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και προκαλεί ανησυχία στον αστικό πληθυσμό. Σύμφωνα με καταγγελίες ο αρμόδιος φορέας του Υπουργείου Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελονοσία που φέρουν και μεταδίδουν οι καραβιές των λαθρομεταναστών στην χώρα μας.
       Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Το Γραφείο Νοσημάτων ενημερώθηκε σχετικά με εισαγόμενο κρούσμα ελονοσίας σε μετανάστη από ενδημική χώρα. Σύμφωνα με το ιστορικό του, ο ασθενής αφίχθη στην Ελλάδα προ μηνός και διέμενε στον οικισμό Κάτω Σούλι Δήμου Μαραθώνα. Η διάγνωση του ασθενούς επιβεβαιώθηκε… ως ελονοσία από πλασμώδιο vivax στον Τομέα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας”. “Είναι πια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι η αθρόα λαθρομετανάστευση αποτελεί μια υγειονομική βόμβα και βασική αιτία αποσάθρωσης του εθνικού και κοινωνικού ιστού. Απέναντι σε όλα τα αποκόμματα του “δημοκρατικού τόξου” που εθελοτυφλούν. 
       skeftomasteellhnika