17 Ιουλ 2015

Η αριστερή πλατφόρμα και τα μη συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά

Του Γιάννη Κομίνη 
 "Τα χρήματα είναι χαρτί, κόβεις από το δέντρο και λύνεις το πρόβλημα”. Τάδε έφη μεγαλοστέλεχος της αριστερής πλατφόρμας. Το φιλοσόφημα αυτό είναι χαρακτηριστικό του διανοητικού βάθους που διέπει τον "πολιτικό λόγο” αυτής της ομάδας που αποτελεί ύμνο στη μετριοκρατία και που ήρθε να κυριαρχήσει στο δημόσιο διάλογο της Ελλάδας το χαρισματικό έτος 2015. 
      Την ώρα που όλος ο κόσμος εργάζεται μανιωδώς μέσα σε ένα ανταγωνιστικό πλέγμα πληροφορίας, γνώσης και καινοτομίας, στην Ελλάδα ασχολούμαστε με φυσιογνωμίες που μας κάνουν restart 50 χρόνια πίσω, στην εποχή της μάχης κατά των ιμπεριαλιστών που επανήλθαν δριμύτεροι και επιβουλεύονται το χρυσό δισκοπότηρο του παγκόσμιου πολιτισμού: το νεο-Ελληνισμό των Λαφαζάνηδων, Λεουτσάκων και Στρατούληδων. 
      Κρίμα. Παραπάνω από 30 χρόνια επένδυσης στην παιδεία, τόσες εκατοντάδες χιλιάδες πτυχία, τόσες χιλιάδες ώρες πτήσης στα Παρίσια και τα Λονδίνα, και αυτή είναι η κατάληξη της ελληνικής κοινωνίας. Ναι, η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας προδιαγράφεται από τις βουλές της αριστερής πλατφόρμας. Από το τι θα σκαρφιστούν οι πολιτικοί αυτοί ογκόλιθοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο αριστερολογικό playstation και στα συνδικαλιστικά κλαψο-αφηγήματα. Επείγει λοιπόν η εύκολη πρόσβαση στα εν λόγω φάρμακα που ελπίζω να προωθήσει άμεσα η κυβέρνηση του όχι-ναι. 
       Αγαπητοί αναγνώστες, πέρα από τους αστεϊσμούς που βοηθούν αυτή τη δύσκολη ώρα, είμαι θορυβημένος γιατί ό,τι απόμεινε από δημοκρατία στη χώρα μας διολισθαίνει επικίνδυνα. Στο τιμόνι της χώρας, στην πιο δύσκολη συγκυρία, βρίσκονται επαγγελματίες φανφαρολόγοι που σπατάλησαν τη ζωή τους σε κάποιο καφενείο των Εξαρχείων διαλογιζόμενοι για τις κακές αγορές, τους κακούς καπιταλιστές και τις κακές τράπεζες. Διολισθαίνει γιατί μία σημαντική μερίδα πολιτών, πνευματικά ευάλωτων, πείθεται από επιδέξιους λαοπλάνους και τους ακολουθεί στην ψυχεδελική τους σύγκρουση με την πραγματικότητα. Γιατί ήρθε στην επιφάνεια, και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, ό,τι χειρότερο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία από άποψη παιδείας, πολιτισμού και συγκρότησης (βλέπε καθεστωτικά selfie βορειο-κορεάτικης τεχνοτροπίας στο προαύλιο της Βουλής). 
        Ποιο είναι το μοντέλο οικονομικής επιβίωσης και ανάπτυξης που έχουν στο μυαλό τους οι δραχμολάγνοι μουτζαχεντίν που βάλλουν κατά της Ευρώπης; Εχουν ιδέα οι κύριοι αυτοί, εθνικοί αντιπρόσωποι της αποτυχίας, τι είναι Ευρώπη; Ευρώπη, κύριοι επαγγελματίες αριστερολόγοι, δεν είναι μόνο οι κακές γερμανικές τράπεζες. Είναι η επικράτηση του ορθολογισμού και της επιστήμης, του τεχνολογικού πολιτισμού που πηγάζει από αυτήν, και του τρόπου ζωής που βασίζεται στην παιδεία και την αξιοκρατία σε ένα σύνθετο αλλά ελεύθερο κόσμο. Οντως δύσκολες έννοιες οπότε μην το κουράζουμε παραπάνω. Ευρώπη δεν είναι η επικράτηση του φαντασιακού κόσμου των ιπτάμενων γαϊδάρων και ουρανοκατέβατων δολαρίων, των κουμπάρων, και των συντρόφων στην αέναη αριστερολογία που παράγει ένα δημοκρατικό τίποτα. Γι’αυτό δε θέλετε Ευρώπη. Γιατί μοναδικό σας όραμα είναι να γίνετε φύλαρχοι σε μια αποβλακωμένη και εξαθλιωμένη μπανανία δέσμιων χειροκροτητών. 
      Πρέπει όμως να εξηγήσετε στην ελληνική κοινωνία, με βάση το πολεμικό σας σχέδιο κατά του κακού καπιταλισμού, και με βάση τα οράματά σας για την τριτοκοσμική απομόνωση της χώρας, τι δουλειά θα κάνουν οι χιλιάδες νέοι που κάθε χρόνο θα εντάσσονται στη στρατιά ανέργων; Θα ξεσκονίζουν τον αγωγό φυσικού αερίου και θα του τραγουδούν ηπειρώτικα άσματα; Θα χειροκροτούν στις μαζώξεις πολιτικής μπουρδολογίας που θα διοργανώνετε στα ερείπια των αξέχαστων ολυμπιακών αγώνων; Η μήπως θα μεταναστεύουν παράνομα στην ευρωπαϊκή Αλβανία; Μήπως το όνειρό σας είναι ο εφιάλτης της άμοιρης νέας γενιάς; 
       * Ο κ. Γιάννης Κομίνης είναι Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης