29 Ιουλ 2015

Δημήτρης Δανίκας Διαφωνώ! Με την γνωμάτευση πασίγνωστου ψυχίατρου για τον Βαρουφάκη.

Οτι δηλαδή ο Γιάνννης Βαρουφάκης πάσχει αφόρητα από καλπάζοντα Βοναπαρτισμό. Διαφωνώ επειδή ο τύπος είναι μια κατηγορία από μόνος του! 
     Τρία τα χαρακτηριστικά αυτής της ιδιαίτερης και αθεράπτευτης περίπτωσής του. Πρώτα η μεγαλομανία του. Επειτα η ασυγκράτητη αλλαζονεία του. Και τέλος η δυσθεόρατη ανασφάλειά του! 
       Η μεγαλομανία του προκύπτει από την αυταπάτη του ότι πάντα πράττει το σωστό. Οτι μόνο αυτός κατέχει το θείο δώρο της απόλυτης γνώσης. Οτι αυτός και μόνο αυτός, από τις εκατοντάδες χιλιάδες των οικονομολόγων διαθέτει το Παπικό χάρισμα του αλάνθαστου. Με απλά λόγια και Βοναπαρτισμός και Παπισμός. Ολα αυτά πορεύονται τόσο με τον ασυγκράτητο δογματισμό του, όσο και με το υπερτροφικό εγώ του! 
       Η αλλαζονεία του είναι αποτέλεσμα του Παπισμού του. Η αλλαζονεία του τροφοδοτείται με την επιμελώς ατημέλητη εμφάνισή του. Η αλλαζονεία του συντηρείται από την αυταπάτη του. Το χάσμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις φαντασιώσεις του, ισούται με την απόσταση που χωρίζει την Γη από τον Αρη. Και όσο μεγαλώνει αυτή η απόστασην τόσο φουντώνει η «ασθένειά» του! 
        Η μεγαλομανία του και η αλλαζονεία του «σιτίζονται» από τις αλλεπάλληλες δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν κάποιος, ο οιοσδήποτε παράγοντας-πολιτικής, επιστήμης, τεχνών-δεν είχε δώσει τόσες πολλές συνεντεύξεις σε τόσα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, επικοινωνιακά «μέσα». Ποτέ! 
       Αυτή η συστηματική και από τον ίδιο καλά οργανωμένη «καλωδίωσή» του με πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών, είναι η αναντικατάσταση και αποκλειστική «τροφή» του Εγώ του. Εξ αιτίας αυτής της διαρκούς και κάθε φορά επικαιροποιημένης, επαφής του με όλα τα Media προκύπτουν τα ακόλουθα: 
       Προκειμένου να εξασφαλίζει «τραπέζι πίστα» στα πρωτοσέλιδα και στις τηλεοπτικές ειδήσεις, απασφαλίζει, πάντα, «χειροβομβίδες». Κάθε φορά αμολάει και μια «αποκάλυψη». Κάθε φορά και μια «είδηση». Και κάθε «είδηση» και «αποκάλυψη» αναπαράγεται από όλα τα μέσα. Ετσι μονίμως στην επικαιρότητα! 
        Και προκειμένου να εξασφαλίζει διαρκή επικαιρότητα σε μόνιμη βάση, αναγκάζεται να αντιφάσκει με τον εαυτό του. Το πρωί λέει άλλα, το απόγευμα άλλα και το βράδυ άλλα. Και πάντα, για τις αντιφάσεις του, φταίνε οι δημοσιογράφοι. Ετσι «αναγκάζεται» να διορθώσει τον όποιο «κακεντρεχή» η «επιπόλαιο» δημοσιογράφο με αποτέλεσμα να βάζει σε κυκλοφορία δεύτερο κύκλο δηλώσεων και συνεντεύξεων. Πολλές φορές μάλιστα την ίδια μέρα! 
       Αλλά και προκειμένου να προσπερνάει την ανασφάλειά του, είναι ικανός να λέει πράγματα που εκθέτουν τόν ίδιο και φθείρουν ανεπανόρθωτα την εικόνα του! 
       Με απλά λόγια ο Βαρουφάκης, μέσα στο ντελίριο της εγωπάθειάς του είναι ικανός να εμπλέξει τον οποιονδήποτε και να γκρεμίσει το οτιδήποτε! 
        Γι αυτό άλλωστε έκανε είδηση τις τσιπούρες του. Γι αυτό έκανε είδηση τις αγκαλιές του με την γυναίκα του. Γι αυτό στην Βουλή τη μια φορά ψήφισε Οχι και την άλλη Ναι. Ετσι ώστε και στις δύο περιπτώσεις να γίνει είδηση και να ταΐσει το διαταραγμένο Εγώ του. Και γι αυτό τις τελευταίες μέρες με τις συνεντεύξεις του «πυροβολεί» ανερυθρίαστα τον πρωθυπουργό και ευεργέτη του! 
     Στην αρχή η περίπτωση Βαρουφάκη θεωρήθηκε «χαρισματική». Στην συνέχεια «γραφική». Και το τελευταίο διάστημα «επικίνδυνη» 
     Επικίνδυνη επειδή εξ αιτίας των ατέρμονων διαπραγματεύσεων, κόστισε δισεκατομμύρια. Πολλά δισεκατομμύρια στον Ελληνικό Λαό τον οποίο υποτίθεται ότι ως αριστερός υπερασπίζεται! 
      Επικίνδυνη περίπτωση επειδή, ανάλογα με τα κέφια της μεγαλομανίας του, ροκανίζει και την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό 
     Και ακόμα πιο επικίνδυνη επειδή με όσα τελευταίως αποκαλύπτει «στηρίζει» κατ' ουσίαν το σκοτεινό σχέδιο του Σόιμπλε για Grexit. Δεν ορρωδεί προ ουδενός. Για να κερδίσει δημοσιότητα τον έχω ικανό να βάλει μπουρλότο στα θεμέλια της χώρας! 
     Οσο δυσδιάκριτα, γι αυτόν, είναι τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασιώσεων, τόσο δυσδιάκριτα είναι και τα όρια που χωρίζουν την ασταμάτητη προβολή του από την αυτοκαταστροφή του! 
      Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Και εκτιμώ ότι ο Βαρουφάκης τον έχει πάρει χωρίς εισιτήριο επιστροφής! 
      ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ