20 Ιουν 2015

Πανούσης: Φίδια απειλούν την αστική δημοκρατία

Νέες «ρουκέτες» ακόμη και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης. Σε μια διπλή παρέμβασή του, ο Γ. Πανούσης αφήνει αιχμές για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση ρήξης και εξόδου από το ευρώ. 
        Σε άρθρο του στον δικτυακό τόπο γνώμης anoixtoparathyro.gr, ο υπουργός θέτει ξανά θέμα ιδεολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ και το συνδέει με τη λειτουργία της κυβέρνησης. Αναφέρεται δε σε «φίδια που απειλούν την αστική δημοκρατία», τα οποία πρέπει «να ξεδοντιαστούν». 
        «Δεν μπορεί ο καπετάνιος να μην έχει τη δύναμη να διατάζει το πλήρωμα», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει λόγο για «κίνδυνο» η κυβερνώσα Αριστερά να «δηλητηριαστεί από μεγάλη δόση ιδεολογίας». Ζητά, επίσης, να σταματήσει η φιλολογία περί «μαρτυρικής Αριστεράς που την κυνηγάνε όλοι» και επιτίθεται στους αριστερούς που «συνεχίζουν να βρίζουν, να προπηλακίζουν, να εξορίζουν, να λοιδορούν ό,τι και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους». Χαρακτηρίζει μάλιστα τη συγκεκριμένη πρακτική «αριστερή χυδαιολογία». 
      «Πρέπει να απαλλαγούμε ως χώρα από τους α(σ)κόπως αριστερούς που κάνουν οτιδήποτε για να αποτύχει η κυβερνώσα Αριστερά, ώστε να μπορούν και πάλι να παίζουν τα διπλά - τριπλά σκοτεινά (και συχνά 'βρώμικα') παιχνίδια τους. Έλεος! Δεν είναι αυτοί οι εκφραστές της Ελλάδας μετά την κρίση. Δεν θέλει ο ελληνικός λαός τέτοιους ανθρώπους να ορίζουν το μέλλον του», υποστηρίζει ο κ. Πανούσης για να καταλήξει: «Ώρα για να ξεδοντιαστούν όλα τα φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία». Σε συνέντευξή του στο Real FM, ο υπουργός ανέφερε ότι «περίπτωση ρήξης δεν πρέπει να περνά από το μυαλό κανενός». Με αφορμή και τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Πανούσης ανέφερε: «Αυτοί που θα διαφωνήσουν δεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά να κάνουν ένα κόμμα και να αντιπολιτευτούν. Δεύτερον, υπάρχει μία ολόκληρη κοινωνία η οποία θέλει να στηρίξει τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Αρα, αν θες να αντλήσεις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις έχεις χώρο και έχεις και πολλούς ανθρώπους να βοηθήσουν σε αυτό». 
      Ημερησία