16 Μαΐ 2015

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στον Δήμο Αχαρνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών κ Γιάννη Κασσαβού σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αχαρνών, το «Δέντρο Ζωής» (Τράπεζα Αίματος Γονέων των Αχαρνών) και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. 
        Κεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σε συνεργασία με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ανέλυσαν τους κινδύνους που παραμονεύουν όταν ένα παιδί χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την επίβλεψη των γονέων του, καθώς και τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να προσεγγίσουν τα θύματά τους. 
        Αναφορά έγινε επίσης στις απάτες μέσω διαδικτύου με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς και τους τρόπους που επιλέγουν οι χάκερς για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα στοιχεία από τους υπολογιστές μας, ενώ συνέστησε την προσοχή όλων όσοι ανεβάζουν προσωπικά τους στοιχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι το «φακέλωμα» διαρκεί για πάντα. 
        Τέλος, ο Υποστράτηγος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις μεγάλες επιτυχίες του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις διεθνείς διακρίσεις από το FBI, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλες, που κατατάσσουν την Ελληνική Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανάμεσα στις καλλίτερες του κόσμου. 
      Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού και Θρακομακεδόνων, κ Αναστάσιος Χίος, ο οποίος καλωσόρισε τον Υποστράτηγο Σφακιανάκη στον Δήμο Αχαρνών και του δώρισε ένα αναμνηστικό αντίγραφο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. 
          Ο κ Χίος αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που κάνει η παρούσα Δημοτική Αρχή μέσω του Δημάρχου της, κ Γιάννη Κασσαβού, για την πάταξη της Εγκληματικότητας στον Δήμο, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας για καλλίτερη και αποτελεσματικότερη Αστυνόμευση που υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, και στην πρόσφατη εξαγγελία του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την πάταξη της Εγκληματικότητας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Γιάννη Πανούση. 
         Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, σημειώνοντας «Η εξέλιξη της Τεχνολογίας, παρά τις αναμφίβολα πολύ θετικές επιπτώσεις της στη ζωή μας, επιβάλλει νέους τρόπους συμπεριφοράς, και αλλαγή κουλτούρας για όλους μας. Μαζί με τα νέα παιδιά, θα πρέπει να εκπαιδευτεί και ο γονέας ώστε να μάθει να αναγνωρίζει τα σημάδια κινδύνου, και να επεμβαίνει όπου χρειάζεται, για να προστατεύει την ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού του». 
     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρας, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ Δέδες, ο Βουλευτής Επικρατείας κ Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι  Αναστάσιος Χίος, Ελένη Σαχσανίδη, και Θεόδωρος Συρινίδης, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κα Μαρία Ναυροζίδου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών Κώστας Καρυδάκης και Γεωργία Ευθυμιάδου, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών κα Γιώτα Γιαννάκου, ο Πρόεδρος του «Δέντρου Ζωής» κ Βασίλης Σκαραμάγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Δημήτρης Γκαρμπάρ από το διπλωματικό σώμα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Αχαρνών) κ Καζανάς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, η Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Καπανδριτίου) και Δ/ντρια ΙΕΚ Αγίου Στεφάνου, κα Αγγελική Ταράτσα, ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδολαίμης, Δ/ντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο κ Χουζούρης Ιωάννης, Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ Δόσκαρης, Υποδιοικητής Στρατοπέδου Καποτά. Από τη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) στο Τατόι παρευρέθηκε ο Επισμηναγός (ΔΑΕ) Χρήστου Ιορδάνης, και οι Ανθυπασπιστές (ΔΑΕ) Παπαπολυχρονίου Γεώργιος και Λαζαρίδης Μιχάλης. Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης Διέξοδος η κα Ιωάννου και ο κ Τρανταφύλλου, ο κ Χάρης Δαμάσκος Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Σμέρος, και ο Πολιτευτής με το Ποτάμι, κ Χατζηστρακόσιας.