7 Μαρ 2015

Νίκος Μελέτης: Είμαστε πολύ μικρή χώρα για να γίνουμε "Ηνωμένες Πολιτείες" Αφρικής, Μ. Ανατολής, Ασίας κλπ

Ξεχάστε την εγκύκλιο, την «προβοκάτσια», την μπαρούφα, την γκάφα. Ποιος το υπέγραψε, ποιος ήξερε, ποιος το ζήτησε. Πάντως το περιεχόμενο δεν το αποδοκίμασε κανείς, ούτε ο Πανούσης ούτε η Χριστοδουλοπούλου. Για το μεταναστευτικό τα έχω ξαναπεί. 
       Είμαστε πολύ μικρή, βασανισμένη χώρα, για να αναδειχτούμε σε νέες «Ηνωμένες Πολιτείες» της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, των Δυτικών Βαλκανίων και όσων άλλων φθάνουν μισοπεθαμένοι στα σύνορά μας. Η άποψή μου είναι αιρετική. Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας τη συνέντευξη της αν. υπουργού Μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών. 
       Θα εισηγηθεί, λέει, η υπουργός στο υπουργείο Παιδείας «να πηγαίνουν οι μαθητές εκδρομή στην Αμυγδαλέζα όταν κλείσει. Φθάνουν πια τα Μουσεία, είναι η ώρα να δουν οι μαθητές τα σύγχρονα μνημεία πολιτισμού μας και να μάθουν πώς ζουν οι ανήλικοι που είχαν τους γονείς τους στον πόλεμο…». Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα παιδιά μου να πάνε στην Ακρόπολη, στο Βυζαντινό Μουσείο, έστω στο Mall αλλά πάντως όχι στην Αμυγδαλέζα. Αν θέλει η κ. Χριστοδουλοπούλου, ας πάει με τα δικά της παιδιά και στον Κορυδαλλό και στην Αμυγδαλέζα. Και ας μείνει εκεί. Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ. 
       Ο στόχος, κατά την κ. Χριστοδουλοπούλου, είναι η «υποδοχή και η ένταξη» των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα. Και θα ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να τους δώσουν κάρτα για πρόσβαση στο ΕΣΥ. Κάρτα εργασίας και λογαριασμό σε τράπεζα. Θα ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να βάλει τους παράνομους μετανάστες στη ρύθμιση για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ. Και από το υπουργείο Εργασίας να τους δώσει ευκαιρίες εργασίας, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άδεια εποχικής εργασίας για εργάτες γης και αλιεργάτες. (Απλώς να μη δώσει άδειες αλιεργάτη σε Αφγανούς, γιατί δεν έχουν ξαναδεί θάλασσα και θα έχει το κρίμα στον λαιμό της.) 
         Αν λοιπόν η κυβέρνηση νομίζει ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου έχει δίκιο, ας το πει καθαρά. Και τη δημοσκόπηση να την κάνει μετά, για να είναι σίγουρη. Οταν οι προστατευόμενοι της Τασίας θα είναι η πλειοψηφία στην Ομόνοια και στις άλλες πλατείες. Εμείς πού θα είμαστε; 
       www.ethnos.gr – nmeletis@pegasus.gr