12 Φεβ 2015

Δήλωση-σοκ του Οικουμενικού Πατριάρχη: Nα διατηρήσουμε και να προωθήσουμε την κληρονομιά του κορυφαίου πολιτικού Κεμάλ Ατατούρκ!

Πραγματικό σοκ ήταν για τους παρευρισκομένους η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με αφορμή την ανακήρυξη του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Σμύρνης. Μίλησε για»διατήρηση και προώθηση της κληρονομιάς του κορυφαίου πολιτικού Κεμάλ Ατατούρκ»(!!!), ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όσους τον κατηγορούν για τις επαφές με τον Πάπα Φραγκίσκο. 
      Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμη και με το κόστος της δυσφήμησης για «οικουμενιστικές» ή «συγκρητιστικές» επιλογές, δεν περιοριζόμαστε από τέτοιες δεσμεύσεις. Μερικοί άνθρωποι έχουν ισχυρές πεποιθήσεις ότι καλύτερα είναι να θυσιάσουν τη ζωή τους παρά να αλλάξουν τις απόψεις τους. Άλλοι -θα μπορούσαμε να πούμε φονταμενταλιστές- δυστυχώς είναι ακόμη και πρόθυμοι να αφαιρέσουν τις ζωές αθώων θυμάτων να προκειμένου να υπερασπιστούν τις απόψεις αυτές.». 
      Δεν είναι λίγες, πάντως, οι φωνές τόσο στο Άγιο Όρος, όσο και μητροπολιτών, που αντιτίθενται στον υπέρμετρο «οικουμενισμό του Βαρθολομαίου. 
   pentapostagma.gr