5 Φεβ 2015

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκατάσταση του οδικού δικτύου των Αχαρνών

Την πορεία αποκατάστασης του οδικού δικτύου της πόλης, δεδομένου ότι οι εν λόγω εργασίες είχαν παγώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και των βροχοπτώσεων που δυσχέραιναν το έργο των ειδικών συνεργείων παρακολουθεί από κοντά ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός. 
     Ο Δήμαρχος έδωσε μεγάλη έμφαση στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος και την ποιότητα των εργασιών που πραγματοποιούνται, ζητώντας πλήρη ενημέρωση από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκο Γεωργακόπουλο για τις τεχνικές προδιαγραφές που ακολουθούνται ώστε το οδόστρωμα να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια πεζών και διερχομένων αυτοκινήτων. 
      Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, που έχει την ευθύνη επίβλεψης των συνεργείων, η μέθοδος που ακολουθείται είναι η πλέον ενδεδειγμένη δεδομένων των καιρικών συνθηκών και της ταυτόχρονης κυκλοφορίας οχημάτων. Συγκεκριμένα, εφαρμόζονται σημειακές επεμβάσεις με απόξεση (φρεζάρισμα) του κατεστραμμένου οδοστρώματος και αντικατάστασής του με διπλή στρώση νέου, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για την απορροή των υδάτων, όπου αυτό είναι δυνατό. Ενώ με την ολοκλήρωση των σημειακών επεμβάσεων, και μέσα στο περιορισμένο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας, θα γίνει προσπάθεια κάλυψης των μεμονωμένων λάκκων που αποτελούν ένα χρόνιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα του δήμου. 
     Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και επισκευής, με έμφαση στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου όπως για παράδειγμα Μόρνου, Μπόσδα, Δημοκρατίας, Παύλου Μελά (Μεγάλα Σχίνα - Θρακομακεδόνες), Νεάρχου, Κύμης, κλπ., με στόχο τη βελτίωση της βατότητάς τους, την μεγιστοποίηση της κυκλοφοριακής ασφάλειας και την αποφυγή ατυχημάτων.