6 Δεκ 2014

Ντέκλαν Χιλ: «Ολα είναι στημένα στην Ελλάδα»!

«Βάλτε λουκέτο στο πρωτάθλημα σας για ένα χρόνο» δηλώνει στο gazzetta.gr, ο Καναδός expert σε στημένα παιχνίδια παγκοσμίως, με αφορμή τις νέες διώξεις σε 16 άτομα. «Σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, το ποδόσφαιρο είναι εθνικό σκάνδαλο». 
      Ο πιο γνωστός ερευνητής στημένων παιχνιδιών σε όλα τα αθλήματα, με αφορμή τις ποινικές διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας κατά 16 ατόμων μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τα συμπεράσματα που έχει εξάγει αναφορικά με το επίπεδο διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
      Ο Ντέκλαν Χιλ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “The Fix: Organized Crime and Soccer’ που έχει γίνει best seller σε 15 διαφορετικές γλώσσες. Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε το εγχειρίδιο της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου στην έρευνά της για τα στημένα παιχνίδια παραθέτοντας ουκ ολίγες αναφορές στο πόρισμα της. 
       Ο Χιλ ήρθε πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε το γραφείο του ανακριτή για κατάθεση, μίλησε με την εισαγγελέα, συνάντησε τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, ερευνώντας την υπόθεση. 
      Ο Καναδός ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος, σύμβουλος σε ζητήματα διαφθοράς των μεγαλύτερων διεθνών αθλητικών οργανισμών δεν μάσησε τα λόγια του σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και μιλώντας στο gazzetta.gr με αφορμή τις νέες διώξεις για στημένους αγώνες, είπε πολλά! 
      “Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σχεδόν σε πλήρη καταστροφή. Είναι ώρα να το κλείσουν για ένα χρόνο. Φέρτε έναν ανεξάρτητο επιθεωρητή και καθαρίστε το σωστά”. 
      O διάσημος ερευνητής θεωρεί πως υπάρχει ασυλία σε ότι αφορά το συνδικάτο στημένων παιχνιδιών. 
       Για τον ίδιο λόγο που έχουν καθυστερήσει όλες οι έρευνες για την διαφθορά στην Ελλάδα, καθυστέρησαν και στο ποδόσφαιρο. Ο ένας προστατεύει τον άλλο”. 
      Ο Ντέκλαν Χιλ δεν εντυπωσιάζεται πλέον από τα σκάνδαλα διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
        “Αν και ακόμη είναι νωρίς η τωρινή υπόθεση μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, η οποία έμοιαζε με την προ-προηγούμενη και αντιστοίχως με την αρχική και πάει λέγοντας. Για αυτό λίγοι άνθρωποι εντός ή εκτός Ελλάδας ασχολούνται πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο”. 
      Ο Καναδός συγγραφέας τονίζει πως στην Ελλάδα δεν στήνονται μόνο αγώνες. Μάλιστα, επισημαίνει πως είναι εύκολο να δράσουν στη χώρα μας όσοι εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες που αφορούν το ποδόσφαιρο. 
        “Δεν είναι μόνο οι στημένοι αγώνες το πρόβλημα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα κατά καιρούς, όλα είναι στημένα. Μεταγραφές, επιλογές διαιτητών, διοικητικές εκλογές. Πρέπει να σταματήσει αυτό. 
         Νομίζω πως όσοι στήνουν αγώνες στην Ελλάδα δεν το κάνουν πιο ωμά από ότι σε άλλες χώρες. Απλά με την αστυνομία δείχνουν να δουλεύουν έχοντας απόλυτη ελευθερία”. 
     Ο γνωστός expert σε στημένα παιχνίδια δεν κρύβει την απογοήτευση του για το γεγονός πως δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα προκειμένου να αλλάξει το σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
     “Κοίταξε, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι εύκολα και απλά για να γίνουν προκειμένου να προστατευτεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει. Πρόκειται για αποτυχία της ηγεσίας στη διακυβέρνηση κάτι που είναι βαθιά ανησυχητικό. 
        Θέλω να τονίσω πως μου αρέσει η Ελλάδα, αγαπώ τον λαό της, όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εθνικό σκάνδαλο”.. 
      gazzetta.gr