28 Νοε 2014

Πακιστάν: χριστιανοί εκδιώχθηκαν από τη χώρα, λόγω του γάμου ενός χριστιανού και μιας μουσουλμάνας

Στην περιοχή του Punjab, στο Πακιστάν, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα στη ριζοσπαστική μουσουλμανική πλειοψηφία και τις θρησκευτικές μειονότητες, αναφέρει η ιστοσελίδα pravoslavie.ru. 
       Έτσι, μόλις δύο εβδομάδες μετά την απίστευτη τραγωδία στο Παντζάμπ και την καύση χριστιανών με ψεύτικες κατηγορίες περί βλασφημίας, αρκετές χριστιανικές οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μεταδίδει το πόρταλ ειδήσεων «Линга». 
      Στα τέλη Οκτωβρίου, κάποιοι κάτοικοι του πακιστανικού χωριού Sahyuel είδαν τη σύναψη ενός σπάνιου γάμου, ενός χριστιανού του Sibab Masih και μιας μουσουλμάνας. 
      Ο γάμος ήταν μυστικός και νεόνυμφοι, για την αποφυγή συγκρούσεων, αναχώρησαν αμέσως μετά το γαμήλιο γλέντι, από το χωριό για να ζήσουν στην περιοχή Hanyuel. 
        Μαθαίνοντας για τον γάμο, ο πατέρας της νύφης κατηγόρησε τον Masih και άλλους δύο νεαρούς άνδρες, για απαγωγή της κόρης του, ξεσηκώνοντας τους φανατικούς του χωριού, και απειλώντας παράλληλα όλες τις χριστιανικές οικογένειες, αλλά και τον γαμπρό του με δολοφονία .Αφού ηρέμησαν για ένα μικρό διάστημα τα πράγματα, ένα μήνα αργότερα ο Σιμπάμπ και η Ρωξάνη αποφάσισαν να επισκεφθούν τους συγγενείς του στο χωριό Sahyuel. 
       Η είδηση αυτή έφθασε στα «αυτιά» της οικογένειας της Ρωξάνης και συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος, έτοιμο για λιντσάρισμα, απαιτώντας όμως πρώτα την επιστροφή των «κλεμμένων» δώρα της νύφης στον γαμπρό. 
       Ο πατέρας της νύφης διέταξε το πλήθος να εκδιώξει από την χώρα υπό την απειλή του θανάτου, και τις εννέα χριστιανικές οικογένειες που ζούσαν εκεί για δεκαετίες. 
      Οι χριστιανοί αναγκάστηκαν επειγόντως να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφήνοντας τους πίσω τους, όπως ήταν φυσικό όλα τα υπάρχοντά τους. 
     Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου γνώριζαν τι συμβαίνει, αλλά για ακόμη μια φορά δεν παρενέβησαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μίσους, επιτρέποντας στους ισλαμιστές να επιφέρουν ακόμη και την «ποινή» του θανάτου για χριστιανούς στο Πακιστάν. 
     Δυστυχώς αυτή είναι η «αντιμετώπιση» των αρχών στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες, στις οποίες η ζωή των χριστιανών δεν αποτιμάται ως ανθρώπινη.