3 Νοε 2014

Σκάνδαλα εν όψει νέων Ιμίων

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη 
  Tην ώρα που ο Μανιάτης και οι τράπεζες ετοιμάζονται να βρούν δάνεια στις ΗΠΑ και την ΕΚΤ αντίστοιχα, με εγγυήσεις ABS (Asset-Backed Security) απο κέρδη π.χ υδρογοναθράκων (το όνειρο του ΓΑΠ), ο Ερντογάν βλέπει τα κέρδη της Τουρκίας μέσα απο τις “εν δυνάμει” ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου να εξανεμίζονται με τρύπια συμβόλαια, όπου οι πολυθενικές δεν θα φορολογούνται, είτε λόγω συμβολαίων είτε επειδή οι εξορρύξεις γίνονται σε διεθνή ύδατα. Ως γνωστόν, η Ελλάδα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν έχει οριοθετήσει όπως κάνουν τα σοβαρά κράτη ενώ η Κύπρος έχει οριοθετήσει μόνο τα νότια και ανατολικά αύνορα της ΑΟΖ της επιτρέποντας τα Βόρεια και τα Δυτικά της να είναι οπουδήποτε ακόμη και Νότια της! Είναι προφανές ότι η Ελλάδα και η Κύπρος παίζει το παιγνίδι των Αμερικανικών και άλλων πολυεθνικών που δεν θέλουν να φορολογούνται ή να πληρώνουν κέρδη σε χώρες προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, που έχουν καταστραφεί προηγουμένως απο στυγνούς οικονομικούς δολοφόνους αλλά και απο πολέμους που στήθηκαν επι τούτοις. 
     Γέλωτα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ τα συμβόλαια που υπογράφει η Ελλάδα με τις υποψήφιες πολυεθνικές εταιρείες αφορούν θέσεις σε διεθνή ύδατα (μετά τα 6 νμ) δεν απορρίπτονται απο το Νομικό τμήμα της Βουλής ενώ δεν υπάρχει αντίδραση απο το σύνολο της αντιπολίτευσης. 
      Γέλωτα προκαλεί το γεγονός της πρόσκλησης του Αναστασιάδη στη Μόσχα για την υπογραφή διαφόρων συμφωνιών μεταξύ των οποίων και στρατιωτικών, που αφορούν τον εξοπλισμό της Κυπριακής Εθνοφρουράς με υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους και τα αντίστοιχα αντιαεροπορικά συστήματα. Προκαλεί γέλωτα γιατί ενώ η Τουρκία συνεχίζει να κάνει έρευνες στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ σήμερα (βλέπετε στη φωτογραφία) και στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ αύριο (Καστελόριζο ή νότια της Κρήτης) αυτός σχεδιάζει να πάει στη Μόσχα του χρόνου! Τόση βιασύνη μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι κάποιοι θέλουν αδύνατη την Κύπρο και την Ελλάδα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Παράλληλα αποτελεί τον ορισμό του προδότη αφού δεν υπερασπίζεται αλλά παραχωρεί αμαχητί έδαφος της Κύπρου. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται… 
      Είναι απαράδεκτο Ελλάδα και Κύπρος να μη προχωρούν και για πάν ενδεχόμενο στη συνολική οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων και των ΑΟΖ τους με γεωγραφικές συντεταγμένες και την αποστολή τους στον ΟΗΕ, όπως λέει ο Νόμος της Θάλασσας και να κωλησυεργούν σε καταγγελίες, διαμαρτυρίες και κλάμματα. Η CIA επίσημα δεν αποδέχεται ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Και δεν έχουν. Στα ΜΜΕ λένε παραμύθια τόσα χρόνια. Φυσικά όλοι αποδέχονται ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν δικαιώματα στις ΑΟΖ τους. Σε ποιές ΑΟΖ όμως; Kανείς δεν ξέρει. Τα σοβαρά κράτη δημοσιεύουν χάρτες με συντεταγμένες. Οι Μπανανίες όχι. 
       Το περίεργο είναι ότι στην Ελλάδα, παρ' όλη τη σκόνη που έχει σηκωθεί η αντιπολίτευση δρά σαν να μην υπάρχει. Η άμυνα της χώρας είναι σε άσχημη κατάσταση. Αμφβάλλω και για την κατάσταση των υποβρυχίων που παρέλαβε ο Αβραμόπουλος σε τριπλάσια αξία απο την πραγματική, που δεν είναι 13 τον αριθμό όπως ακούστηκε για προπαγάνδα αλλά το πολύ 9 εν λειτουργία! Απο τα 4 Zubr δουλεύουν μόνο τα 2! 
      OI EΔ έχουν αφήσει επί χρόνια τα σύνορα αφύλακτα και σίγουρα ανάμεσα σε όσους μετανάστες ήλθαν συμπεριλαμβάνονται και μέλη του ISIS, που περιμένουν το σήμα για να κινηθούν. Όλα αυτά θυμίζουν την εποχή που έπεσε η Κύπρος. Η παρουσία Δένδια στι Υπ. Άμυνας και Βενιζέλου στο Υπ. Εξωτερικών αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο δεν πρέπει να εκληφθεί σαν κάτι τυχαίο αλλά σαν αναμενόμενο γεγονός. Την ίδια στιγμή ο λαός απο μέσα της προπαγάνδας πληροφορείται ότι πολλά νησιά έχουν αδειάσει από Έλληνες κατοίκους που φεύγουν για μετανάστες. Του το λένε για να δικαιολογήσουν την παράδοση νησιών σε ένα τριήμερο θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους; 
       Ένα κωμικοτραγικό σημείο της υπόθεσης είναι, ότι η Τουρκία προσπαθεί να εξοικονομήσει 2 εξέδρες για τις έρευνες της στην ΑΟΖ της Κύπρου και πιθανόν της Ελλάδας απο το Αζερμπαϊτζάν (προφανώς απο κάποιες εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματά του) π.χ. τη BP ή τη Shell. To αστείο είναι ότι ο Σαμαράς στη πρόσφατη επίσκεψη του στο Μπακού, ζήτησε ο ίδιος απο τους Αζέρους να συμμετάσχουν σε έρευνες για εξόρρυξη υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ! Ο άνθρωπος έχει αυτοπροσδιορισθεί και μόνος του. Δεν τελειώσαμε… 
      Βενζέλος και Σία έχουν “βρεί” ότι στα σύνορα των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου με Ισραήλ και Αίγυπτο, μπορεί να υπάρχει συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για Ελλάδα και Κύπρο απο τη Τουρκία. Νομίζουν πως αυτά τα μασκαρέμματα που κάνουν στον Ελληνικό και τα οποία λίγοι τα αντιλαμβάνονται θα περάσουν και στους Τούρκους ,που δεν γνωρίζουν και τί συμβόλαια έχει υπογράψει η Κύπρος με εταιρείες που δρούν στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ. 
       Κατά τη γνώμη μου το σύστημα “χωρίς φορολόγηση” παίζει πολύ. Κατά τη γνώμη μου, στην Ελλάδα στήθηκε μια κατάσταση εξαθλίωσης που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε συνεχή απεμπώληση κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά σε λίγο και εδαφών. 
     Η αναμενόμενη αύξηση της έκτασης του Ισραήλ απο τη καταστροφή της συνοχής του Συριακού εδάφους που προχωράει με την εναλλακτική στήριξη του ΙSIS ¨η των Κούρδων απο τις δυνάμεις της περιοχής της Συρίας, θα έπρεπε να είχε βάλει σε πυρετό το καθεστώς που σε περίπτωση που ανάψει φλόγα στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βρεί έξοδο διαφυγής. Καλό είναι πλέον τα μέλη του πολιτικού συστήματος να φορούν τσιπάκι. Όλοι έχουν ευθύνη. 
       Z-code