21 Οκτ 2014

Μ.Γκρίλο: «Oι λαθρομετανάστες να επιστρέφουν εκεί απ' όπου ήρθαν - Δεν είμαστε αίθουσα αναμονής»

«Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη μετανάστευση ως πρόβλημα και όχι ως ταμπού. Όποιος μπαίνει στην Ιταλία πάνω σε μία βάρκα είναι ο απόλυτος άγνωστος και πρέπει να ταυτοποιείται αμέσως. Οι πρόσφυγες να περισυλλέγονται και οι χαρακτηρισμένοι ως "λαθραίοι μετανάστες" να επιστρέφουν εκεί απ' όπου ήρθαν!». 
       Αυτά έγραψε ο πολιτικός ηγέτης της Ιταλίας Μπέπε Γκρίλο στο προσωπικό του blog! 
       Eπιπλέον, ο ηγέτης των "Πέντε Αστέρων" κάνει αναφορά και στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, γράφοντας ότι δημιουργεί στρατιές μεταναστών οι οποίοι ξεπέρασαν τις 100.000 μόνο τους τελευταίους μήνες και σε λίγο καιρό το νούμερο αυτό θα αρχίσει να αυξάνεται δραματικά με τη διεύρυνση των συγκρούσεων. 
        «Ο Έμπολα βρίσκεται προ των θυρών της Ευρώπης», συνεχίζει ο Ιταλός πολιτικός ηγέτης κι «εμείς ως υποδοχή θα είμαστε τα πρώτα θύματα». Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του κόμματος των «Πέντε Αστέρων» είχε πει πως «οι λαθρομετανάστες φέρνουν μολυσματικές ασθένειες», υπογραμμίζοντας πως «όταν οι προπάπποι μας έφταναν στις ΗΠΑ, μόλις έβλεπαν το Άγαλμα της Ελευθερίας, τους έβαζαν αμέσως σε καραντίνα στο Έλις Άιλαντ». 
      «Τέλος και με τη συμφωνία του Δουβλίνου. Όποιος μπαίνει στην Ιταλία να μην μπορεί να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Να πηγαίνουν όπου επιθυμούν αφού περάσουν τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο», συμπληρώνει ο Ιταλός πολιτικός, προσπαθώντας να βάλει στο παιχνίδι τις κυβερνήσεις της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης. 
       «Δεν είμαστε αίθουσα αναμονής και εκείνοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης αφού νομιμοποιηθούν, διαφορετικά προάγουμε τον φασισμό. Αυτό θέλουμε;» αναρωτιέται ο Μπέπε Γκρίλο.