29 Αυγ 2014

ΚΚΕ: «Οχι» στο αντιρατσιστικό και το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους

Την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε χθεσινή του συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι στοχοποιούνται συνολικά οι προοδευτικές απόψεις. Ο γ.γ. του ΚΚΕ ουσιαστικά επανέλαβε τη θέση ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνει τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες και οι διατάξεις του «επεκτείνονται και σε ό,τι θεωρεί “έγκλημα πολέμου” και “γενοκτονία” η κυρίαρχη άποψη των ιμπεριαλιστών, όπως αυτή εκφράζεται από διεθνή δικαστήρια που ελέγχονται από τους ίδιους» (ανακοίνωση Γραφείου Τύπου στις 21 Νοεμβρίου 2013). 
       Ο επικεφαλής του Περισσού εκτίμησε μάλιστα ότι, εκτός των προοδευτικών ιδεών, το νομοσχέδιο «διώκει την ίδια τη λαϊκή πάλη, διώκει την κομμουνιστική ιδεολογία, δεν διώκει μόνο τη φασιστική ιδεολογία ή άλλες ρατσιστικές ιδεολογίες, και το κυριότερο ποινικοποιεί στην πραγματικότητα τη διαφορετική άποψη». «Γι’ αυτό εμείς είμαστε κάθετοι με αυτό το νομοσχέδιο, θα το καταψηφίσουμε με όσες τροπολογίες και αν φέρουν γιατί δεν αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ΑΝΤ1. 
        Επισήμανε δε ότι το ΚΚΕ έχει υπερψηφίσει τους παλαιότερους νόμους για τις γενοκτονίες και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και πως αναγνωρίζει «τη γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών κ.λπ. Ομως δεν θεωρούμε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να φυλακιστεί η κ. Ρεπούση επειδή έχει διαφορετική άποψη σ’ αυτό το ζήτημα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Πέραν πάντως της «επικινδυνότητας» που φέρουν οι γενικεύσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ, αφού «ο ελληνικός λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει πείρα μεγάλη». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «πολλοί πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και προετοιμάζουν το έδαφος» για κάθε ενδεχόμενο. 
         Αντιπαρέβαλε την προτεραιότητα να διώκεται ποινικά όποιος οδηγείται «ρατσιστικά, να πάει να προπηλακίσει, είτε μετανάστη είτε ανήμπορο είτε γέροντα είτε ομόφυλα ζευγάρια», αλλά τάχθηκε και κατά της ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Χαρακτήρισε «προσωπική υπόθεση» την επιλογή να συμβιώνουν άτομα του ιδίου φύλου, προσθέτοντας πως «δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση». Τάχθηκε επίσης κατά της δυνατότητας υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι «είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει». 
        Πέραν των ζητημάτων που προκύπτουν από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο γ.γ. του ΚΚΕ προέβλεψε ότι σύντομα θα διεξαχθούν εκλογές: «Αν δεν έχουμε το φθινόπωρο, θα έχουμε αρχές του χρόνου με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» προέβλεψε, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ «δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως το κάναμε και άλλες φορές». Επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, ο επικεφαλής του Περισσού δήλωσε ότι «σε τέτοια κυβέρνηση αυτού του συστήματος, που ο κόσμος μάς καλεί να συμμετέχουμε για να γίνει καλύτερη, αν το κάνουμε, αυτός ο ίδιος κόσμος θα μας κυνηγάει με τις πέτρες. Εχουμε πείρα σ’ αυτά τα ζητήματα».