2 Ιουλ 2014

Νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε σε παραλία ο πρώην Αττικής Παντελεήμων

Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί ο μοναχός και πρώην Επίσκοπος Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης κάτω πάντως από αδιευκρίνιστες συνθήκεςκαι ενώ βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία στην περιοχή Βγέθι Κερατέας... 
      Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για πνιγμό ενώ κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν το γεγονός πως βρέθηκε σορός ιερωμένου, αλλά δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν πως πρόκειται για αυτόν... 
     Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, Φεβρουάριο του 2013, είχε δημιουργεί πάλι μεγάλη αναστάτωση με το θέμα του. 
     Έντονη ήταν τότε αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή τις πληροφορίες πως στην Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον μήνα Φεβρουάριον επρόκειτο «να αποφασισθή η επαναφορά εις τας τάξεις του Επισκοπικού αξιώματος του μοναχού Παντελεήμονος Μπεζενίτη». 
       Για το θέμα παρενέβη τότε και ο Δικηγόρος κ. Διονύσιος Πελέκης ο οποίος μάλιστα απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο αναφέροντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραβίαση των κανόνων. 
       Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πελέκης είναι ο δικηγόρος της Μονής Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης. Ο Π. Μπεζενίτης είχε καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της.
      agioritikovima.gr