30 Ιουλ 2014

Οι «ανεξάρτητοι» δήμαρχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Του Ηλία Σχορετσανίτη*
  Ο σπουδαίος στρατηγός μας και πρωθυπουργός της Ελλάδος Νικόλαος Πλαστήρας δε δεχότανε δώρα, γιατί έλεγε ότι «τα δώρα φέρνουνε αντίδωρα». Η σκέψη αυτή δε φαίνεται να απασχόλησε ιδιαίτερα τους δήμαρχους Αθηναίων και Θεσσαλονικέων, Καμίνη και Μπουτάρη. Αμφότεροι … δέχθηκαν χορηγίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την “Open Sosciety” και το παρακλάδι της στην Ελλάδα ΜΚΟ «Solidarity Now». Όταν, όμως, τα χρήματα αυτά προέρχονται από το διαβόητο κ. Σόρος, γνωστό για το ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΚΟ του ανά τον κόσμο (υποκίνηση επαναστατικών κινημάτων πχ σε Ουκρανία, Γεωργία), τότε η φαινομενική «φιλανθρωπία» πρέπει να μας προβληματίζει δις. Το δίδυμο Μπουτάρη-Καμίνη δέχθηκαν την υστερόβουλη ελεημοσύνη ενός διεθνούς κερδοσκόπου, που κερδοσκόπησε ακόμη και εις βάρος της Ελλάδας με δηλώσεις του για έξοδο της χώρας από το ευρώ που απογείωσαν τα spreads! Και αυτά είναι σταγόνες στον ωκεανό για τα έργα και ημέρες του κ. Σόρος. 
      Φυσικά και γνωρίζουν και οι δύο δήμαρχοι το ρόλο του κ. Σόρος. Ειδικά ο Μπουτάρης ισχυρίζεται ότι είναι φίλος του, παρευρεθείς στα εγκαίνια της ΜΚΟ «solidarity now». Ο Σόρος τη δουλειά του κάνει. Εμείς, όμως, έχουμε δώσει την εξουσία σε αιρετούς που είναι διατεθειμένοι να τον διευκολύνουν στο «φιλανθρωπικό» του έργο. Οι Μπουτάρης-Καμίνης γίνανε επαίτες των διεθνών αρπαχτικών, ανοίγοντας τις κερκόπορτες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να εισέλθει με το μανδύα του «ανθρωπιστή», του «αντιρατσιστή», του «καταργώ τα σύνορα για την ανθρωπότητα» ο κ. Σόρος και ο κάθε κ. Σόρος όντας τζιχαντιστής της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην ανατολική Ευρώπη και στην Ελλάδα… 
        Ο Χένρυ Κίσσιγκερ είχε πει: «Η πολιτική είναι σαν το μετρό του Παρισιού. 90% υπόγειο και 10% φανερή διαδρομή». Τελευταία, οι Μπουτάρης-Καμίνης κάνανε νέο κίνημα. Το κίνημα των «ανεξάρτητων» δημάρχων! Δε σας κάνει εντύπωση ότι και οι δύο γίνανε μπροστάρηδες σε ένα τέτοιο εγχείρημα; Γιατί; Είναι ανεξάρτητοι; Από ποιον; Από το Σόρος που τους έχει «σκλαβώσει» με την αφιλοκερδή συμπεριφορά του ή από τις κομματικές αγκάλες; Από πότε είναι ανεξάρτητοι οι Καμίνης-Μπουτάρης; Μάλλον από τότε που δήλωσαν ότι είναι, γιατί στην Ελλάδα ο,τι δηλώσεις είσαι… Ανεξάρτητοι με στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όποιων άλλων κρυφών και φανερών. 
       Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το σκοπό τους, αλλιώς δε θα ήτανε εκεί που είναι. Η ουσία είναι να καταλάβεις το «γιατί» σε κάθε πολιτική κίνησή τους. Παραθέτω απόσπασμα από τη διακήρυξη του κινήματος των «ανεξάρτητων δημάρχων»: «Η κρίση που βιώνουμε, επιβάλλει σε όλους μας να αλλάξουμε. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ, μια μεγάλη, μια πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Εμείς πιστεύουμε στη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και την κρατική χειραγώγηση». Ξαναδιάβασέ το λέξη-λέξη! 
        Κάννες, Ιούνιος 1995. Συνέντευξη τύπου Ανδρέα Παπανδρέου, πέντε μήνες πριν εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική και ένα χρόνο πριν πεθάνει. Διαβάστε με προσοχή: «Βαδίζουμε προς μια Ευρώπη που θα είναι δημοκρατική τύποις, αλλά που οι μεγάλες αποφάσεις θα παίρνονται από ένα triumviratum (σ.σ. τριανδρία) ηγετών της Ευρώπης... Βρίσκω ότι πάμε σε ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης, αλλά όχι στον βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στον βωμό των συμφερόντων. Των συμφερόντων, ρητά!». Και συνεχίζει: «Και μην ξεχνάμε ότι αυτό μεταφέρει τη δύναμη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών (που επιθυμούν) σιγά σιγά να ελέγξουν οικονομίες και να παίξουν αυτές τον ρόλο του ενεργού και αποτελεσματικού κυβερνήτη!». 
      Ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Δελεαστίκ σχολιάζει επί της συνέντευξης: Ήταν όντως η συγκλονιστικότερη συνέντευξη του Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργού. «Σμίκρυνση του έθνους ως έννοιας», «σχέδιο μηδενοποίησης των εθνικών κυβερνήσεων», «Ευρώπη μόνο τύποις δημοκρατική», ανάληψη του ρόλου της διακυβέρνησης από τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις... Καταλάβατε τώρα γιατί ο Καμίνης και ο Μπουτάρης ηγήθηκαν της «πρωτοβουλίας των πέντε» δημάρχων προ τετραετίας; Καταλάβατε γιατί οι ίδιοι ηγούνται του κινήματος των «ανεξάρτητων δημάρχων»; Γιατί έτσι είναι η γραμμή του διευθυντηρίου. Διάσπαση της κρατικής οντότητας και εθνικής κυριαρχίας με περιφερειοποίηση της Ελλάδας, με αυτονόμηση των δήμων από την κεντρική διοίκηση. Το κακό που έκαναν τα ίδια τα κόμματα με κομματικοποίηση των δημοτικών αρχών χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την αυτονόμησή τους. Δηλαδή κατά τους Μπουτάρη-Καμίνη και συντροφία δεν μπορεί να αλλάξει η τοπική αυτοδιοίκηση παρά μόνο με την αυτοτέλειά της. Να ζει ο κάθε Έλληνας στο δικό του βασίλειο. Να αποκτήσουμε συνείδηση τοπική και όχι εθνική. Και πάλι Μακιαβελισμός. Είδαμε και πάθαμε να ανακτήσουμε ένα μέρος της πατρίδας μας έως το 1912 και τώρα έρχεται μια ΕΕ, μια Γερμανία, ένας Σόρος να μας κάνουν και πάλι ρετάλια, με μπέηδες και κολίγους. Ο περιφερειάρχης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και για τα όποια παράπονα στις… Βρυξέλλες. 
       Όχι κύριοι. Όχι στην κομματοκρατία, ναι στην εθνική κυριαρχία και ενιαία διοίκηση της Ελλάδας. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, όπως το παρουσιάζουν οι δήθεν «ανεξάρτητοι». Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ ότι νομίζουμε, γιατί οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί: «Το παλαιό εθνικό κράτος θα παίξει πιθανόν για ένα μεταβατικό διάστημα τον ρόλο μιας συγκολλητικής ουσίας ανάμεσα στις περιφερειακές και τις ευρωπαϊκές αρμοδιότητες», Νόρμπερτ Μπλουμ πρ. υπουργός της Γερμανίας (1982-1998!). 
        Το κίνημα των ανεξάρτητων δημάρχων επιδιώκει να χρυσώσει το χάπι και να μας δώσει την ψευδαίσθηση ότι όλο αυτό γίνεται γιατί «επαναστάτησαν» έναντι του κομματισμού. Ποιοι; Αυτοί που υπηρέτησαν το σύστημα και αναρριχήθηκαν μέσα από αυτό; Δυστυχώς μέσα στα ονόματα των ανεξάρτητων δημάρχων υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν στην ιδέα της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά είδαν μόνο το τυρί! Και εγώ της ίδια ιδέας είμαι, αλλά έχει μεγάλη σημασία για το τι είδους ανεξαρτησία ομιλούμε και πως επιτυγχάνεται η ανεξαρτησία. Με διαμελισμό των διοικητικών αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης ή με ηρωικό όχι στα κομματικά κελεύσματα και ρουσφέτια; Το δεύτερο είναι ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Το πρώτο εκτέλεση σχεδίου εθνοδιάλυσης κατά τις επιταγές των αφεντικών της Νέας Τάξης. Για την ιστορία στο κίνημα των ανεξάρτητων δημάρχων συμμετέχουν οι δήμαρχοι: Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Ιωαννίνων, Χανίων, Αχαρνών, Ηρακλείου, Νίκαιας. Ενώθηκαν με σκοπό να διαχωρίσουν. Και θα το πράξουν, γιατί ο Έλληνας σταματάει να σκέφτεται τη στιγμή που διαβαίνει την πόρτα του σπιτιού του. 
      * Οικονομολόγος MSc, Ακομμάτιστος Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας (Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ - Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα)