28 Ιουν 2014

Με φυματίωση πέντε αστυνομικοί που διέσωσαν μετανάστες

Για 20 ημέρες παρέμεναν κρυφά τα αποτελέσματα των εξετάσεων 
  Έντονη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα φυματίωσης σε πέντε ιταλούς αστυνομικούς που συμμετείχαν σε διάσωσημεταναστών στην Κατάνια της Σικελίας. 
     «Πέντε αστυνομικοί σε υπηρεσία στην Κατάνια ήταν θετικοί στο τεστ στο εμβόλιο Μαντού, που επιβεβαιώνει την παρουσία φυματίωσης. Το υπουργείο Εσωτερικών και το αρμόδιο τμήμα για τη Δημόσια Ασφάλεια κράτησαν κρυφό για 20 ημέρες το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Σε μία από τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών που σημειώθηκε στις αρχές του Ιουνίου, ένας από τους μετανάστες ήταν θετικός στη φυματίωση», αναφέρει καταγγελία του συνδικάτου αστυνομικών. 
      Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, μάλιστα, το συνδικάτο των αστυνομικών αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την προστασία των ανδρών της ιταλικής αστυνομίας. 
      Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του συνδικάτου, που είναι ανεξάρτητο από την αστυνομία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην Κατάνια έφτασαν στο διάστημα Μαΐου - Ιουνίου πάνω από 2.600 μετανάστες, ενώ όπως ισχυρίζεται τους ελέγχους πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί δίχως να υπάρχουν μέτρα ασφάλειας για τα οποία υπεύθυνη είναι η πολιτεία και η αστυνομία. 
       Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός στο πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας έπειτα από τα κρούσματα φυματίωσης σε τουλάχιστον οκτώ ναύτες. 
    Τα μέλη του πολεμικού ναυτικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης μεταναστών «Mare Nostrum» και μεταφοράς τους στις ιταλικές ακτές, διαγνώστηκαν με το βακτηρίδιο της φυματίωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν εμφανίσει συμπτώματα. 
     Όλα αυτά τη στιγμή που από τις αρχές του 2014 υπολογίζεται πως 50.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές, επαναφέροντας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα, ξεχασμένες ασθένειες όπως η ψώρα και η φυματίωση.