15 Ιουν 2014

Τι είναι αγώνας και τι κοινωνικό και εθνικό συμφέρον

Η κυρία στον κύκλο είναι η απολυμένη καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις Βρυξέλλες. 
    Σχόλιο του Σάββα Καλλεντερίδη στο άρθρο "ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Μια καθαρίστρια χάνει τη δουλειά της και γίνεται εθνικό θέμα - Όταν τη χάνει ένας με διδακτορικό, που κάθησε 25 χρόνια στα θρανία;" και απάντηση στα σχετικά με αυτό σχόλια φίλων του ιστολογίου: 
       Προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις για το τι είναι αγώνας και τι και πώς εξυπηρετείς το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον. 
       Για τον υποφαινόμενο αγώνας είναι να μελετάς, να σπουδάζεις, να κοπιάζεις για να γίνεις χρήσιμος στην κοινωνία και την πατρίδα, και όταν θεωρείς ότι αδικείσαι, να αγωνίζεσαι για το δίκιο σου, χωρίς να γίνεσαι ουρά και ενερογούμενο κανενός κόμματος και ειδικά εκείνου που θέλει, αντί να κάνει υπεύθυνη και εθνικά επωφελή αντιπολίτευση, λαϊκίζοντας να αρπάξει την εξουσία, εκμεταλλευόμενο τη μια φορά τους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου, καλώντας τους να εξεγερθούν για να ρίξουν την κυβέρνηση, την άλλη τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και την παραάλλη το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
     Επαναλαμβάνω, ο ορισμός της υποκρισίας και της εθνικής ανευθυνότητας είναι το θέμα του χαϊδολογήματος των δημοσίων υπαλλήλων, που κορυφώνεται με την περίπτωση των καθαριστριών, όπως αυτό εξελίσσεται, με τον κάθε ανεύθυνο να σπεκουλάρει και να εκμεταλλεύεται την απόλυση μερικών δεκάδων γυναικών από το δημόσιο, το υπερβολικό μέγεθος του οποίου ευθύνεται κατά μείζονα λόγο για την κρίση και για την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα και για τον εκπατρισμό δεκάδων χιλιάδων πτυχιούχων νέων από την Ελλάδα. Και όλα αυτά για να μην απολυθούν εκατό χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν χωρίς ΑΣΕΠ, με άθλιες διαδικασίες, κάνοντας χρήση των προσβάσεων που είχαν στα κόμματα εξουσίας και όχι μόνο, για να εξαργυρώσουν "αγώνες" που είχαν κάνει για να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους τα κόμματα αυτά. 
      Αν αυτή είναι κρατούσα άποψη για το τι είναι αγώνας στην ελληνική κοινωνία, προφανώς έχουμε κι άλλο κατήφορο να διαβούμε ως χώρα και ως έθνος. 
    Σημείωση: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση, αντί να χρησιμοποιεί τις καθαρίστριες, θα μπορούσε για παράδειγμα να καταγγείλει την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο που είναι αρμόδιο για να κάνει τις αξιολογήσεις και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, λόγω της εμπλοκής του στη σκανδαλάρα SIEMENS. Άκουσε κανείς τίποτε γι' αυτό;