28 Μαΐ 2014

"Φασισμός της Αριστεράς και εξτρεμιστές" ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την ΕΕ!

"Φασισμό της Αριστεράς" χαρακτήρισε εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, σημειώνοντας ότι «Υπάρχουν φασισμοί της Αριστεράς που θα βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο" σε σχετική ερώτηση που της έγινε από το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS! 
     Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο "αριστερή" ομάδα ευρωβουλευτών που εκλέχθηκε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και χαρακτηρίζονται "ριζοσπάστες" και "ακροαριστεροί" 
      Φυσικά χαρακτήρισε και το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρί Λεπέν ως "φασιστικό και απολύτως επικίνδυνο, όπως είναι όλοι οι φασισμοί". 
       Στην ερώτηση που της έγινε για την επιτυχία στις Ευρωεκλογές του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία και του ευρωφοβικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ukip) στην Βρετανία, η Λουξεμβούργια αξιωματούχος απάντησε: "Αυτό κάνει κακό στην Ευρώπη, αυτό κάνει κακό σε μένα την ίδια, αλλά όταν αναλύω την θέση των εξτρεμιστών, οι εξτρεμιστές της αριστεράς και της δεξιάς αντιπροσωπεύουν μόνον το 25% του (Ευρωπαϊκού) Κοινοβουλίου, η μεγάλη πλειοψηφία είναι φιλοευρωπαϊκή, αυτή είναι που θα θεσπίσει τους νόμους και θα πάρει τις αποφάσεις". 
      Η Ρέντινγκ είναι μέλος του Χριστιανικού Κοινωνικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την μεγαλύτερη παράταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
       Είναι σαφές ότι η διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών "δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα". 
       Την ίδια ώρα αναφερόμενος και αυτός στο Εθνικό Μέτωπο, τον νικητή των Ευρωεκλογών στην Γαλλία, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «φασιστικό κόμμα». 
       Η γαλλική ψήφος της Κυριακής δεν ήταν «υπέρ ενός κόμματος της δεξιάς, αλλά υπέρ ενός φασιστικού κόμματος», σημείωσε ο Σόιμπλε κατά την διάρκεια ενός συμποσίου για την Ευρώπη που διεξάγεται στο Βερολίνο. 
       Και «για όλον τον κόσμο στην Ευρώπη, όχι μόνον για τους Γάλλους φίλους μας», αυτό συνιστά μια σκληρή επαναφορά στην πραγματικότητα, πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος έχει γεννηθεί κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 
       Για την Γερμανία όμως, οι νεοναζιστές του Δεξιού Τομέα και του κόμματος Σβόμποντα στην Ουκρανία ήταν "Αγωνιστές της Ελευθερίας". Αν αυτό δεν είναι "δημοκρατία a la carte" τότε τι είναι; 
       «Είναι ένα μήνυμα προς όλους μας στην Ευρώπη», σημείωσε, όπως και η τεράστια αποχή σε ορισμένες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σλοβακία (87%), «μια ντροπή», σύμφωνα με τον ίδιο. 
      Όσον αφορά την περίπτωση της Γαλλίας, "θα μπορούσαμε πάντα να πούμε 'εμπιστευόμαστε την Γαλλία, είμαστε οι καλύτεροι φίλοι', αλλά αυτό θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα", συνέχισε ο Σόιμπλε, "και βεβαίως (από την Κυριακή) είχα σωρεία συζητήσεων με συναδέλφους, φίλους στην Γαλλία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε". 
      "Όταν διαβάζω ότι μόνον το 39% των Γάλλων θέλει να παραμείνει στην ΕΕ (. . .) το ποσοστό είναι αναμφιβόλως υψηλότερο στην Βρετανία", σημείωσε, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. 
        Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, της συντηρητικής παράταξης όπως και ο ίδιος, χαρακτήρισε χθες την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη «λυπηρή». Το FN ήρθε πρώτο στις Ευρωεκλογές στην Γαλλία με ένα ποσοστό 24,85%, ξεπερνώντας την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, ποσοστό 20,80%) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS, ποσοστό 13,98%). 
      Την ίδια στιγμή, πάντως, τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη, στο μόνο που συμφωνούν μεταξύ τους είναι ότι πρέπει να ανατραπεί το διεφθαρμένο καθεστώς των Βρυξελλών. Το καθένα έχει την δική του ατζέντα και λογικό είναι: Είναι εθνικιστές και εργάζονται για τα συμφέροντα των χωρών τους αποκλειστικά, δεν συνιστούν υπερεθνικές μαφίες για να τρώνε τα λεφτά των πολιτών της ΕΕ....