30 Μαΐ 2014

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη 
   Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδειξαν νικητή στον ενιαίο Δήμο Αχαρνών-Θρακομακεδόνων τον κ. Γιάννη Κασσαβό με την παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ο οποίος επικράτησε άνετα στο δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου κ. Σωτήρη Ντούρου. 
      Κατ’ αρχάς θα ’θελα να συγχαρώ τον νέο Δήμαρχο καθώς επίσης και τους εκλεγέντες συνεργάτες του στη Δημοτική Κοινότητα Θρακομακεδόνων για την πανηγυρική επικράτησή τους και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που τους αναμένει από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους. 
      Οφείλω δε να επισημάνω ότι διεξήγαγαν έναν ευπρεπή και κόσμιο προεκλογικό αγώνα σε αντίθεση με την άλλη πλευρά που, αν μη τι άλλο, επέτρεψε άκριτα σε κάποια ανυπόληπτα άτομα να υποβαθμίσουν αφάνταστα μια κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας όπως είναι οι εκλογές, διασπείροντας χονδροειδή ψεύδη και εκτοξεύοντας πρωτοφανή λάσπη εναντίον των «αντιπάλων» της. Ψεύδη και λάσπη που στην προκειμένη περίπτωση τελικά αποδείχθηκαν μπούμεραγκ, γιατί όπως λέει κι η παροιμία «το ψέμα έχει κοντά πόδια..». Αλλ’ αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, καιρός να κοιτάξουμε μπροστά, τα προβλήματα τρέχουν κι «οι καιροί ου μενετοί». 
       Ας μου επιτραπεί όμως να απευθύνω στους νέους Δημοτικούς άρχοντες κάποιες «παραινέσεις», με το «δικαίωμα» που αισθάνομαι να μου δίνει η εμπειρία, που απέκτησα από την πολύχρονη παρουσία μου στους Θρακομακεδόνες και την ενασχόλησή μου με τα κοινά. 
     Κατ’ αρχάς καθολική απαίτηση πιστεύω ΟΛΩΝ των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών είναι η αποφυγή ψευδών υποσχέσεων για πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Προτιμότερο να λένε ευθαρσώς την καθαρή αλήθεια παρά να καλλιεργούν φρούδες ελπίδες εν ονόματι του κακώς εννοούμενου πολιτικού κόστους που εν τέλει αποδεικνύεται ανώφελο και καταστρεπτικό. 
     Πρέπει να υπάρξει άμεσα πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων των Θρακομακεδόνων για τα πραγματικά δεδομένα του Δήμου και κυρίως τα οικονομικά και ιεράρχηση των αναγκών με γνώμονα πάντα τη δεοντολογία και το κοινό συμφέρον και όχι προσωπικές εξυπηρετήσεις παλαιών και νεόκοπων «ημετέρων». 
       Στο σημείο αυτό θα σταθώ ιδιαίτερα, καθώς είναι γνωστό ότι μετά από κάθε εκλογική επιτυχία, τον νικητή πολιορκούν οι «κοψοχέρηδες» και οι… «αλλοίμονο!!». Και όποιος στη μέθη της νίκης παρασυρθεί και τους επιτρέψει να τον βραχυκυκλώσουν, κατά κανόνα καταντά η «χλεύη των ηττημένων», όπως συνέβη άλλωστε με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Οι λογής - λογής αυλοκόλακες και επαγγελματίες παρατρεχάμενοι που μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν πρέπει εξ αρχής να απομονωθούν. 
      Αυτό δεν σημαίνει να συνεχιστούν στον τόπο μας οι διχαστικές και μισαλλόδοξες πρακτικές που εφαρμόστηκαν κατά κόρον μέχρι τώρα και απογοήτευσαν και αδρανοποίησαν πολλές υγιείς δυνάμεις. Τουναντίον, πρέπει να αξιοποιηθούν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ όσοι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στα διάφορα πόστα, με κριτήριο όμως αποκλειστικά τα προσόντα και το ήθος τους και όχι τις επιδόσεις τους στην κολακεία. Εξάλλου αυτό ήταν και το κεντρικό σύνθημα της νικήτριας παράταξης, «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ». 
     Δεν γνωρίζω προσωπικά τον νέον Δήμαρχο και δεν μπορώ να προεξοφλήσω το κατά πόσο θ’ αποδειχθεί αποτελεσματικός στην ενάσκηση των καθηκόντων του, εξάλλου «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ» . Γνωρίζω όμως κάποιους από τους συνεργάτες που τον πλαισιώνουν και προσβλέπω στην εντιμότητα, τις ικανότητες, το ήθος και την εκπεφρασμένη πρόθεσή τους να εργαστούν σκληρά και ανιδιοτελώς φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης και δημιουργίας που τόσο έχει ανάγκη ο όμορφος τόπος μας. Είθε να μη διαψευστώ.