12 Μαΐ 2014

Τρέλα: Η κυβέρνηση φέρνει τους "λάθρο" στον Πειραιά και τους υποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στο λιμάνι του Πειραιά με εντολη του υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη, φθάνουν στις 7 το πρωί οι 32 διασωθέντες λαθρομετανάστεςαπό το πρόσφατο ναυάγιο στη Σάμο, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι επτά, με την κυβέρνηση να φροντίζει να μην τους λείψει τίποτα. 
      Πρόκειται για 7 υπηκόους Συρίας, 24 Σομαλούς και μια γυναίκα από την Ερυθραία. Με το ίδιο δρομολόγιο μεταφέρονται επίσης οι σοροί των νεκρών. 
    Στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα της άφιξης των λαθρομεταναστών διοργανώνει συγκέντρωση υποδοχής το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. 
      Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, έχει δοθεί εντολή στον κλάδο αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, να χορηγηθεί άσυλο στους διασωθέντες παράτυπους μετανάστες του ναυαγίου. 
     Θα τους δοθεί εξάμηνη αναστολή απέλασης, με προοπτική ανανέωσης, για ανθρωπιστικούς λόγους. 
      Όλα αυτά είναι τυπικά ασφαλώς και λόγους εντυπωσιασμού καθώς ούτως ή άλλως για όσους λαθρομετανάστες φθάνουν στην Ελλάδα δεν προβλέπεται απέλαση εκτός ελαχίστων μεμονωμένων περιπτώσεων. 
       Για την υπόθεση της Σάμου έχουν συλληφθεί δύο Σύροι στην εθνικότητα οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές. 
      Μάλιστα ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, προχώρησε σε «πρωτοποριακές» προτάσεις για το θέμα των λαθρομεταναστών με αφορμή το τραγικό ναυάγιο της Σάμου. 
      Όπως αναφέρεται ο αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει ζητήσει στις σχετικές συζητήσεις, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η ελληνική κυβέρνηση να προτάξει το ζήτημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης νόμιμων εναλλακτικών λύσεων, ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνες παράτυπες θαλάσσιες μετακινήσεις. 
      «Νομίμων εναλλακτικών λύσεων» για να αποφεύγονται οι οι επικίνδυνες θαλάσσιες μετακινήσεις! 
      Προφανώς ο εν λόγω αξιωματούχος θεωρεί πως στο εξής οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να έρχονται είτε αεροπορικώς είτε οδικώς και μάλιστα νόμιμα ώστε να αποφεύγονται οι θαλάσσιες μετακινήσεις! 
     Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη από τους αξιωματούχους του… ΟΗΕ 
       Μάλιστα όπως αναφέρεται η αύξηση των μεταναστευτικών «ροών» (πολιτικώς ορθή λέξη που προτιμάται ιδιαίτερα για να περιγράψει την πρωτοφανή εισβολή από εκατομμύρια λαθρομετανάστες) προς την Ελλάδα φαίνεται και από στοιχεία του λιμενικού σώματος καθώς το πρώτο 4μηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 142% οι «συλλήψεις» λαθρομεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. 
        Πέρυσι οι «συλλήψεις» από Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. είχαν φτάσει περίπου τις 1.800 ενώ φέτος έφτασαν τις 4.363. 
    Όπως βέβαια έχει τονιστεί εκατοντάδες φορές μόνο για συλλήψεις δεν πρόκειται αφού απλά προωθούνται στη συνέχεια στην Αθήνα για «νομιμοποίηση».