19 Μαρ 2014

Μετά τη Συρία, η Τουρκία με την Turkish Airlines προμηθεύει με όπλα και τη Νιγηρία - Θα βγει διεθνές ένταλμα σύλληψης για Ερντογάν-Νταβούτογλου;

Όπλα στη Νιγηρία με την Turkish Airlines, το νέο σκάνδαλο με τον ΕρντογάνΌπλα σε άγνωστες ένοπλες ομάδες στη Νιγηρία όπου μαστίζεται από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και της ισλαμικής ένοπλης ομάδας Μπόκο Χαράμ, φέρεται ότι μετέφεραν οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines) όπως προκύπτει από ακόμη μια τηλεφωνική υποκλοπή που εμπλέκει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
     Στην συνομιλία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ακούγεται ο Μεχμέτ Καρατάς, στέλεχος των Τουρκικών Αερογραμμών να λέει στον Μουσταφά Βαράνκ, σύμβουλο του Ερντογάν, ότι αισθάνεται ένοχος για το γεγονός ότι ο εθνικός αερομεταφορέας μετέφερε όπλα στη Νιγηρία. 
     «Δεν ξέρω για το εάν αυτά τα όπλα θα σκοτώσουν Μουσουλμάνους ή Χριστιανούς. Αισθάνομαι αμαρτωλός» φέρεται να λέει ο Καρατάς. 
       Η συνομιλία αυτή, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ενδέχεται να βλάψει την αεροπορική εταιρεία, η οποία κατά το ήμισυ ελέγχεται από το κράτος, και θέλει να καθιερωθεί στη διεθνή αγορά. 
       Η νέα υποκλαπείσα τηλεφωνική συνδιάλεξη προστίθεται σε μια σειρά συνδιαλέξεων που μπλέκουν τον Τούρκο πρωθυπουργό, συνεργάτες του ακόμη και τον γιό του σε μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας όσο και στην κοινωνία λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου. 
       Ο Τούρκος πρωθυπουργός διαψεύδει την αυθεντικότητα αυτών των συνδιαλέξεων. 
    infognomonpolitics.