12 Μαρ 2014

Επιτέλους: Διαμαρτυρία στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Τουρκίας στη γενοκτονία των Χριστιανών της Συρίας

Με την ανακοίνωση της είδησης για την απελευθέρωση των δεκατριών μοναχών της Μααλούλα από την αιχμαλωσία των τρομοκρατών, μια ομάδα αφιερωμένων Αμερικανών κατέβηκε στο Τουρκικό Προξενείο του Λος Άντζελες για να διαμαρτυρηθεί για την υποστήριξη της Τουρκίας στην Τρομοκρατία και τη Γενοκτονία που συντελούνται στη Συρία. 
    Ένας Συνασπισμός Χριστιανών και Μουσουλμάνων που αποτελείται από Ασσύριους, Αρμένιους, Έλληνες και Σύρους συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Το μήνυμά τους ήταν σαφές, να σταματήσει η στήριξη προς τους Ισλαμιστές Εξτρεμιστές και τη συνεχιζόμενη Γενοκτονία τους κατά των μειονοτήτων στη Συρία. 
     Ομάδες όπως ο Αμερικανικός Οργανισμός Μεσοποταμίας, Άραβες-Αμερικανοί για τη Συρία και η Αρμενική Ταξιαρχία «Harley Davidson» ήρθαν εχτές με πλήρη ισχύ. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Ελληνο-Αμερικανός Υπερασπιστής κος Αλεξ Αλιφέρης, η Αρμενιο-Αμερικανή Ακτιβίστρια κα Vanoush Khatchaturyan και ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Μεσοποταμίας κος David William Lazar. Άλλοι επιφανείς ομιλητές ήταν ο κος Harrot Roonizian, ο Δημοκρατικός Υποψήφιος του Κογκρέσου στην Καλιφόρνια κος Paul Hannosh, ο κος Appo Jabarian και ο Εφημέριος Bedros Hajian, ιδρυτής της Αρμενιο-Αμερικανικής Χριστιανικής Προσέγγισης.  
      Σε μια συγκινητική ομιλία του Πρόεδρου του Αμερικανικού Οργανισμού Μεσοποταμίας, ο κος Lazar κάλεσε τους Αρμένιους, Έλληνες και Ασσύριους Αμερικανούς να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα συνασπισμό δυνάμεων, ένα «Συνασπισμό της Νίκαιας». Ο κος Lazar άγγιξε τη φύση της Τουρκίας ως κράτος-παρία, το οποίο ποτέ δεν τιμωρήθηκε για τις πράξεις του. Επικαλούμενος τις κοινές εμπειρίες μας, ο κος Lazar είπε «Οι εχθροί μας δεν μας ξεχώρισαν, μας φέρθηκαν ισότιμα σφάζοντας μας όλους. Κατά τη Γενοκτονία οι Τούρκοι δολοφόνοι είχαν ένα σύνθημα που είναι κάπως έτσι: «ένα κρεμμύδι είναι ένα κρεμμύδι άσχετα αν είναι άσπρο ή πράσινο, πρέπει όλο να τεμαχιστεί». 
     Εμείς οι Δαίμονες, ζητάμε από τις καταξιωμένες Ελληνο-Αμερικανικές οργανώσεις να προσεγγίσουν τον Αμερικανικό Οργανισμό Μεσοποταμίας και να δώσουν ζωή στο Συνασπισμό της Νίκαιας. Αν η Ελληνική Αμερική οραματίζεται και με αποφασιστικότητα δημιουργεί την Ελληνο-Ισραηλινή Συμμαχία στο Κογκρέσο (CHIA) γιατί να μην υπάρξει μια Ελληνο-Αρμενιο-Ασσυριακή Συμμαχία στο Κογκρέσο;
    Πηγή: http://operationantioch.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html