14 Φεβ 2014

Πρωτοφανής προσβολή από Σκόπια προς Ε. Βενιζέλο

Με μια χυδαία πρόκληση απάντησαν οι Σκοπιανοί στην επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα. 
       Η ευθεία προσβολή στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου ήρθε μέσω του Γιόβαν Αντόνοβσκι, γ.γ. Ευρωπαϊκών Σχέσεων των Σκοπίων, όπου σε σχόλιό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενεί φωτογραφία του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την κόρη του και τη σύζυγό του. Το χυδαίο σχόλιο απευθύνεται προσωπικά στον Έλληνα υπουργό και λέει: 
     «Μήνυμα για τον Βενιζέλο: Η «Μακεδονία θα αλλάξει την ονομασία της όταν η κόρη σου θα εκλεγεί Μις Κόσμος»!!! 
      Η πρόκληση έρχεται μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ. 
     Επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών – όπως συνηθίζεται άλλωστε- δεν υπήρξε κάποια αντίδραση καθώς το ΥΠΕΞ ακολουθεί πιστά το δόγμα όταν δεχθεί ένα χαστούκι να γυρίζει και το άλλο μάγουλο. 
    Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το ΥΠΕΞ είναι να αναβάλλει την επίσκεψή του Έλληνα υπουργού στα Σκόπια, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.