4 Φεβ 2014

Στους δρόμους οι Γάλλοι για την υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας

Περισσότεροι από 100.000 Γάλλοι πολίτες πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία διαμαρτυρίας στο Παρίσι και τη Lyon κατηγορώντας την κυβέρνηση για την υποβάθμιση του θεσμού της οικογένειας δοθείσης της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων και έτερων σχεδιαζόμενων πολιτικών που αναμένεται να πλήξουν τον θεσμό της οικογένειας. 
     Οι διαδηλωτές, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην κυβέρνηση, αποκήρυξαν τα νέα μαθήματα ισότητας των φύλων που πραγματοποιούνται στα σχολεία και κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη νομιμοποίηση των ιατρικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν τα ζευγάρια ίδιου φύλου στην «απόκτηση» παιδιών. 
      Η μεγάλη πλειονότητα των διαδηλωτών προερχόταν από οικογένειες της μεσαίας τάξης, με ορισμένες μητέρες να σπρώχνουν τα καρότσια των μωρών τους καθώς συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Ως αποτέλεσμα δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος βίαιων συρράξεων με την αστυνομία, αν και ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls είχε τονίσει ότι οποιοδήποτε επεισόδιο θα αντιμετωπιζόταν με σοβαρή καταστολή. 
      Η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande, έχει να αντιμετωπίσει πλέον δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν σε ολοένα και πιο χαμηλή θέση δημοτικότητας. Επίσης, έχει αναβάλλει προς το παρόν τις επικείμενες «κοινωνικές μεταρρυθμίσεις» έως τις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον αμέσως επόμενο μήνα, έπειτα από τις μαζικές περυσινές διαδηλώσεις κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων. 
      Μία εκ των διαδηλωτών, η Severine Chevrier, δήλωσε: “Ο κύριος Hollande δεν θέλει ούτε να μας ακούσει ούτε να μας μιλήσει.. και ο κύριος Valls θα κάνει το οτιδήποτε για να σιγάσει τις φωνές μας” 
     “Το μήνυμα μας παραμένει το ίδιο (σ.σ. pentapostagma.gr– εννοώντας το ίδιο μαζικό αίτημα για την προστασία της οικογένειας που είχε εκφραστεί και πέρυσι), ανέφερε ακόμη ένας διαδηλωτής. Είναι η υπεράσπιση των παιδιών και η προστασία του θεσμού της οικογένειας”. 
    Οι διαδηλωτές προειδοποίησαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες ή να καταστήσει δυνατή την επιλογή της παρένθετης μητρότητας για ομοφυλόφιλους άντρες που θέλουν να «αποκτήσουν» παιδιά. 
     Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετοί Γάλλοι πολίτες είναι εξαγριωμένοι με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που διευκολύνει την πρόσβαση στην διενέργεια έκτρωσης καθώς και με τα σχέδια περί νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. 
      pentapostagma.gr