12 Φεβ 2014

ΠΑΣΤΟΡΕΣ ΑΘΕΟΙ!

Το κατάντημα του Προτεσταντισμού είναι θλιβερό. Ξεκίνησε να διορθώσει τα λάθη του Παπισμού και στη συνέχεια κατέληξε στην... αθεΐα! 
       Μάλιστα, στην αθεΐα. Φαίνεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Η είδηση αναφέρει: «Περισσότερα από 200 άτομα που ηγούνται σε θέσεις προτεσταντικών ομολογιών στην Αμερική, ομολογούν ότι δεν πιστεύουν στο Θεό. 
       Η πρόσφατη δημόσια ομολογία ενός Λουθηρανού πάστορα από το Χιούστον ήρθε να φέρει στην επιφάνεια το θέμα αυτό. Ο προβληματισμός με αυτές τις δηλώσεις των παστόρων είναι έντονος, καθώς διαλύονται ενορίες. Οι πιστοί αυτών των ομολογιών όχι μόνο χάνουν την πίστη τους, αλλά αποχωρούν και από τις ενορίες. Ο μεθοδιστής πάστορας Keith Jenkins δήλωσε ότι οι πιστοί βλέπουν πλέον τους πάστορες ως ‘‘σούπερ ήρωες’’. 
    Αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί πάστορες που διέρχονται κρίση στην προσωπική τους πίστη και οδηγούνται στον αθεισμό». Υπάρχει μάλιστα και μία ιστοσελίδα (www.clergyproject.com) «με μέλη πάστορες και άλλους κληρικούς των ομολογιών αυτών, που δεν πιστεύουν πλέον στον Θεό. Η ομάδα αυτή δηλώνει πως έχει ήδη 450 μέλη» («pentapostagma. gr»). 
      Δεν είναι περίεργη η εξέλιξη αυτή μέσα στη βαβυλωνία των ατελείωτων αιρετικών παραφυάδων του Προτεσταντικού κόσμου. Αποκομμένος ο κόσμος αυτός από τον αμύθητο λειτουργικό και πατερικό πλούτο της μόνης Εκκλησίας, της Ορθοδόξου, είναι φυσικό να οδηγείται όχι απλώς σε αδιέξοδα, αλλά σε πλήρη απόρριψη της θεόπνευστης αλήθειας της Αγίας Γραφής και των αγιαστικών και σωστικών Μυστηρίων της Εκκλησίας· οπότε αποξενώνεται εντελώς από τη χάρη του Σωτήρος Χριστού και πλέει ανερμάτιστος και χωρίς προσανατολισμό μέσα στο τρικυμισμένο πέλαγος του κόσμου. 
       Τελικά καταντά σε αφροσύνη, κατά το ψαλμικό: «Είπεν άφρων εν καρδία αυτού· ουκ έστι Θεός» (Ψαλ. ιγ΄ [13] 1). Με όλα αυτά δεν είναι απορίας άξιον πως η χώρα που κάποτε ξεκίνησε με συνθημα «εμπιστευόμαστε στον Θεό» (Ιn God we trust), έχει ήδη αποστατήσει από τον Θεό και ακολουθεί δρόμο ολωσδιόλου ξένο προς Αυτόν. Έχει δε καταντήσει όχι απλώς χώρα με πανσπερμία αιρέσεων, αλλά και με τρόπους ζωής που υβρίζουν τον Θεό και εξευτελίζουν τον άνθρωπο, το θεόπλαστο δημιούργημα. Οι Ορθόδοξοι πρέπει να δοξάζουμε συνεχώς τον Τριαδικό Θεό, να δεόμεθα ώστε να φυλάει την πίστη μας από τους ποικίλους Προτεσταντισμούς και τη λύμη της αθεΐας και να μένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στην πίστη και τη διδασκαλία των θεοκινήτων Πατέρων μας. 
     Περιοδικό «Ο ΣΩΤΗΡ»