18 Δεκ 2013

WiFi: Πείραμα έδειξε ότι τα φυτά μαραίνονται κοντά στα WiFi routers

Ένα απλό πείραμα που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για τις αρνητικές επιπτώσεις του WiFi στην υγεία του ανθρώπουκαι των υπολοίπων ζωντανών οργανισμών διεξήγαγε μια ομάδα μαθητριών Γυμνασίου από τη Δανία. 
      Το πείραμα είχε ως εξής: τοποθέτησαν έξι γλάστρες με κάρδαμο δίπλα σε δύο WiFi routers και άλλες έξι σε ένα δωμάτιο χωρίς κανένα ρούτερ. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 12 μόλις ημέρες τα φυτά που βρίσκονταν στο δωμάτιο με τα ρούτερ να μαραθούν ολοκληρωτικά σε αντίθεση με τα άλλα τα οποία συνέχιζαν να αναπτύσσονται φυσιολογικά. 
      Όπως αναφέρει η Kim Horsevad, καθηγήτρια βιολογίας στο Hjallerup School: «To εν λόγω πείραμα έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι το ασύρματο δίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου και αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο». 
     Σύμφωνα με τη Daily Mail, πολλοί ερευνητές έσπευσαν να ισχυριστούν ότι τα φυτά δεν μαράθηκαν λόγω της ακτινοβολίας αλλά της θερμότητας που εξέπεμπαν τα ρούτερ. Όποια και αν είναι η αλήθεια το γεγονός ότι 12 μόνο ημέρες ήταν αρκετές για να μαραθούν τα φυτά είναι από μόνο του ανησυχητικό. 
     Πάντως για τη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το ρούτερ μας, να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και να μην τοποθετούμε το λάπτοπ πάνω μας αλλά στο τραπέζι, το γραφείο ή κάποια ειδική βάση στήριξης.