21 Σεπ 2013

Θεμελίωση νέου Ενοριακού Ναού στο Ολυμπιακό Χωριό

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6 μ.μ. θα τελεστεί στο Ολυμπιακό Χωριό η τελετή θεμελιώσεως του νέου ενοριακού ναού που θα είναι αφιερωμένος στους αγίους Κύριλλο & Μεθόδιο, φωτιστές των Σλάβων.  
      Στην τελετή εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, θα παραστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς και αρχιερείς από τις γειτονικές Μητροπόλεις. Προσεκλήθησαν και αναμένεται να παραστούν επίσης, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και του Κοινοβουλίου, πρέσβεις σλαβόφωνων χωρών, οι βουλευτές Αττικής, εκπρόσωποι της Περιφερείας και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων. 
       Η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για δύο κυρίως λόγους: α) Γιατί συμπίπτει με τον παγκόσμιο εορτασμό του 2013 ως επετείου των 1.150 χρόνων από την αποστολή των δύο αδελφών ιεραποστόλων στον σλαβικό κόσμο. Και β) γιατί ο ναός που πρόκειται να ανεγερθεί θα είναι ο πρώτος ενοριακός ναός στην Ελλάδα, αφιερωμένος στους Αγίους, και ο μεγαλύτερος -ίσως και μοναδικός- στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Πρόκειται για τους Θεσσαλονικείς Αγίους, που ενώ η Ευρώπη τους ανεκήρυξε και τους τιμά ως προστάτες της και εκατομμύρια σλαβόφωνοι τους ευγνωμονούν, στην Ελλάδα σχεδόν αγνοούνται. 
       Η πρόσβαση με Μ.Μ.Μ. στο Ολυμπιακό Χωριό γίνεται με την γραμμή 504 από τον Ηλεκτρικό Σταθμό της Κηφισιάς και τη γραμμή 740 από το Σ.Κ.Α. (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών).