11 Σεπ 2013

Σκληρή ανακοίνωση Νικολόπουλου και ερώτηση για το θέμα της Στρογγύλης: Μόνον ένας “Τούρκογλου” θα ρίσκαρε την ΑΟΖ!

Είναι αστείο, είναι κωμικό και δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, να υποστηρίζουν οι ενδοτικοί συγκυβερνώντες Σαμαράς και Βενιζέλος ότι ασκούν εθνική εξωτερική πολιτική. Ότι υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία κ.α. είπε σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νίκος Νικολόπουλος στα κανάλια που τον περίμεναν στην είσοδο του Μεγάρου της Βουλής μετά την φωτιά που έβαλε στα μπατζάκια των δύο συνεταίρων της εξουσίας αποκαλύπτοντας ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την εθνική μας κυριαρχία!!! 
      ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μόνον ένας Τούρκογλου θα μπορούσε να μικρύνει την Ελληνική ΑΟΖ ΥΠΕΡ των ΤΟΥΡΚΩΝ! 
      Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχθηκε από τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη. 
      Σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου προς τη Κύπρο… 
      Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν! Πρόκειται για γκριζάρισμα περιοχής που θυμίζει Ίμια. Αποτέλεσμα της μετατόπισης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ είναι να αυξηθεί η έκταση της Τουρκικής ΑΟΖ, που πλέον φτάνει μέχρι την Αιγυπτιακή ενώ η Ελληνική δεν ακουμπάει πλέον την Κυπριακή! Είναι τυχαίο πως μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου υπάρχει πετρέλαιο αξίας 5 τρις δολλαρίων;;; Τα οικόπεδα νότια του Καστελλόριζου μας τελείωσαν, η συμφωνία είχε προφανώς προαποφασιστεί και οι περιφερόμενοι μνημονιόδουλοι πανικόβλητοι σαν το Βενιζέλο άκουσαν και τήρησαν πιστά την σχετική αμερικανική «παρότρυνση» για να μην ξεχνάμε τις εντολές που δόθηκαν ΚΑΙ επισήμως. Έτσι από την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, περάσαμε «στο πετρέλαια υπάρχουν» του Αντώνη Σαμαρά και στην πρόταση των ΗΠΑ για εμπορική συμφωνία Ελλάδας –Τουρκίας και συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο(Συνέντευξη του Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ειδικού απεσταλμένου του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ στην «Καθημερινή») Τα αφεντικά βιάζονται, και ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρόθυμα έτρεξε να ικανοποιήσει την διαταγή «βγάλτε το θέμα με το μοίρασμα της ενέργειας με την Τουρκία», γιατί φοβούνται πως έρχεται η στιγμή που την Ελλάδα θα την κυβερνούν όχι οι ελληνόφωνοι αλλά οι ελληνόψυχοι Έλληνες. Και τότε, τα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν στα διεθνή δικαστήρια. 
    Να γιατί τους κρατάνε τους πρόθυμους, εθελόδουλους, υποτακτικούς. Είναι καιρός οι πατριώτες να δούμε τα τεράστια αδιέξοδα που χτίζουν οι συμφωνίες των ολετήρων που υποτίθεται πως μας διασώζουν. Το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν κάθε διέξοδο, να γιγαντώνουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να τοποθετούν την Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα σε έναν μονόδρομο απαξίωσης, σε έναν δρόμο ντροπής και εθνικής ταπείνωσης.