3 Ιουν 2013

Τουρκία: Που είναι οι εγχώριοι ευαίσθητοι κατ’ επάγγελμα;

Εκκωφαντική είναι η σιωπή για τα γεγονότα στην Τουρκία, όλων αυτών που σπεύδουν να εκδώσουν μαχητικές ανακοινώσεις όποτε συμβεί το παραμικρό στη Βενεζουέλα ή τη Γάζα. 
       Λες και στην Τουρκία η αφορμή δεν ήταν ένα περιβαλλοντικό θέμα στα οποία επίσης δηλώνουν πολύ ευαίσθητοι, λες και δεν καταγράφηκε βάρβαρη «κρατική καταστολή» που κάνει τους δικούς μας των ΜΑΤ να μοιάζουν με ερασιτέχνες. 
       Είναι όμως ταυτόχρονα οι ίδιοι που έχουν εκτεθεί είτε συνεργαζόμενοι με «δημοκράτες» και «μεταρρυθμιστές» τύπου Ερντογάν και είναι εξαιρετικά σύνηθες φαινόμενο ο στρουθοκαμηλισμός, η αποφυγή ενασχόλησης με καθετί αμφισβητεί τα βολικά στερεότυπα και τις ιδεοληψίες με τα οποία έχουμε μάθει να ζούμε και να πολιτευόμαστε. Ούτε μια κουβέντα δε βρήκαν να πουν για την… ποταπαγόρευση αλά Τούρκα! 
       ΤΙΠΟΤΑ δεν βρήκαν να πουν, εκεί που σε άλλες περιστάσεις σπεύδουν να καταδικάσουν καταλογίζοντας προς κάθε κατεύθυνση «αντιδημοκρατική» και «ολοκληρωτική» νοοτροπία. Γιατί τέτοια ασυλία σε κάθε τι τουρκικό ευαίσθητοι κύριοι και κυρίες; 
       DEFENCEPOINT