2 Μαΐ 2013

«Παράδοση και σημαντικοί καλλιτέχνες στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής»

Ολοκληρώθηκε ο καθορισμός του εορταστικού προγράμματος των τετραημέρων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής. Οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι ξεκινούν την Τετάρτη 8 Μάιου και διαρκούν έως και το Σάββατο 11 Μάιου. 
      Βασικός άξονας του προγράμματος είναι για άλλη μια φορά η αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού στοιχείου και η διατήρηση του κόστους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. 
      Ο Δήμαρχος Αχαρνών καταρχήν ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών & Αττικής «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», κ. Γ. Μωυσιάδη με τη πολύτιμη βοήθεια και παρέμβαση του οποίου, το κόστος συμμετοχής των καλλιτεχνών είναι μηδενικό. Δευτερευόντως ο Δήμαρχος ευχαριστεί τους ίδιους τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς. 
       Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τέταρτη της Διακαινησίμου, ενώ παράλληλα θα έχουν αναπτυχθεί και οι εμπορικοί πάγκοι. 
      Την Τετάρτη 8 Μαΐου, θα απολαύσουμε ροκ νεανική βραδιά στην κεντρική πλατεία της πόλης με τον Χρηστο Δενδρινό και το συγκρότημα « ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΙ» 
      Την Πέμπτη 9 Μαΐου το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση χορών από τα χορευτικά της πόλης μας και ειδικότερα: χορευτικό Δήμου Αχαρνών, Χορευτικό πολιτιστικού Συλλόγου Μακεδόνων & Θρακών, Χορευτικό Συλλόγου Πελοποννησίων, ενώ τη βραδιά θα κλείσει το χορευτικό της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών «Καπετάν Ευκλείδης». 
      Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη στιχουργό κ. Λεονάρδο Μπουρνέλη από τη λαϊκή ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Ο Λεονάρδος Μπουρνέλης κατοικεί στην πόλη μας από το 1976. Καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου με τα σόλο τσιφτετέλια του για μπουζούκι. Έχει συνθέσει πολλές λαϊκές επιτυχίες όπως: Δε ξανακάνω φυλακή, Εσύ είσαι αριστοκράτισσα κ.α 
      Την Παρασκευή 10 Μαΐου, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει στις 10:30 π.μ. η λιτάνευση των Ιερών Λείψανων που φυλάσσονται στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου και της Σεπτής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής. 
      Στο απογευματινό πρόγραμμα στις 8 μ.μ. θα βραβευτούν από το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σωτήριο Ντούρο, οι νικητές του διαγωνισμού έκθεσης για το Αρχαίο Θέατρο που διοργάνωσε το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ. 
      Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τον σύλλογο Θεσσαλών Αχαρνών, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, το Σύλλογο Κρητών Αχαρνών και το χορευτικό πρόγραμμα θα κλείσει με τον πολυβραβευμένο Σύλλογο ‘’ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ΄΄ . 
      Στις 21:30 θα ξεκινήσει η συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή των καλλιτεχνών: Πάνου Καλλίδη, Χρήστου Μενιδιάτη 
      Το Σάββατο 11 Μαΐου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με συναυλία στις 21:00 με την αφιλοκερδή συμμετοχή των: Γιώργου Δασκουλίδη, Τριαντάφυλλου, Ελεάνας Παπαΐωάνου, Γιάννη Κρητικού. 
       Η ΔΗΚΕΑ με τις προσπάθειες του Προέδρου της Σταύρου Κοπαλά διοργανώνει και φέτος το πανηγύρι προσαρμοσμένο στην παράδοση και την ιστορία της πόλης, χωρίς περιστολή στην ποιότητα αλλά με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
   ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ