6 Απρ 2013

Άρχισαν τα όργανα στη ΔΕΗ…

Άρχισαν τα όργανα στη ΔΕΗ καθώς η φτώχεια φέρνει και… ανακριτές. Όταν τα λεφτά έτρεχαν από τα μπατζάκια και οι διοικήσεις έδεναν με λουκάνικα τα σκυλιά, όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Από εδώ και στο εξής, όμως, έρχεται θύελλα κάτι που αποδείχθηκε από την απολογία του Αρθούρου Ζερβού και του Τάκη Αθανασόπουλου νυν και πρώην προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της ΔΕΗ. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. 
Οι δύο τους απολογήθηκαν για τις επιχορηγήσεις που έδιναν στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς και για τα «ταξιδάκια» σε μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου που εγκρίνονταν από τη διοίκηση της Επιχείρησης. 
      Οι δύο τους, όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με τα ποσά που φέρεται να χορήγησε η ΔΕΗ και έλαβε η συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ, για σκοπούς οι οποίοι ουδέποτε εκπληρώθηκαν, ενώ διετέθησαν για ταξίδια συνδικαλιστών και άλλες αδιαφανείς δαπάνες. 
      Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με βάση το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο διαπίστωσε μεταβιβάσεις ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, άλλοτε με τη μορφή δανείων και άλλοτε με τη μορφή έκτακτων επιχορηγήσεων για την επιτέλεση συγκεκριμένων σκοπών (μελέτες κλπ). 
      Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, κλήθηκε σε απολογία για το ίδιο θέμα και πήρε προθεσμία, οπότε θα απολογηθεί στις 26 Απριλίου. Διότι δεν είναι μόνο αυτοί που τα έδιναν είναι κι αυτοί που τα έπαιρναν και το παίζουν τώρα τιμητές του δημόσιου βίου.