9 Φεβ 2013

Γιατί η λαλίστατη Ζωή έχει καταπιεί τη γλώσσα της;

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, λαλίστατη, επιθετική, δεν αφήνει να πέσει τίποτε κάτω, έχει αυστηρό εισαγγελικό ύφος, είναι άτεγκτη και δίνει αγώνα για να…λάμψει η αλήθεια. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τον αγώνα της στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ και κανείς επίσης δεν μπορεί να πει ότι αντέχει τόση πολυλογία, τέτοιο οίστρο. 
      Όταν η Ζωή μιλά οι άλλοι περιμένουν αποσβολωμένοι πότε θα περάσουν 3-4 ώρες για να μιλήσουν κι αυτοί. 
      Το έχει με λίγα λόγια το χούι να μιλά πολύ, και πολλές φορές να μην καταλαβαίνει ότι είναι προκλητική. 
     Άλλος μυρμηγκιάζει με τους πολύωρους λόγους της, άλλος κοιμάται, άλλος παίζει με το κομπολόι αφού… πούλησε το ρολόι. Διότι με τη Ζωή ο χρόνος είναι χαμένος από χέρι. 
      Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι μιλά συνεχώς, κατά το κοινώς λεγόμενον είναι γλωσσοκοπάνα, δεν έχει βρει να πει κάτι για τις κατηγορίες που της προσάπτουν ότι όχι μόνο είναι απλά συνήγορος κατηγορούμενου για βιασμούς, αλλά κι ότι χρησιμοποιεί όλα τα νομικά τερτίπια που υπάρχουν για να αναβάλλεται η υπόθεση.          
      Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα στην υπεράσπιση, επομένως και η Ζωή δεν είχε λόγο να αρνηθεί, αν και γυναίκα. Ωστόσο, είναι εξωφρενικό και ταυτόχρονα απόλυτα καταδικαστέο να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μη γίνει η δίκη. Θα περίμενε κανείς από μια ευαίσθητη γυναίκα όπως η Ζωή να κάνει το παν για να γίνει η δίκη. Αν είναι αθώος ο πελάτης της να πάει στο σπίτι του και να ησυχάσουν και τα κακόμοιρα θύματα. Παρ’ όλα αυτά από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς των τριών γυναικών από την Αυστραλία και της μιας από τη Βόρεια Ευρώπη έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου. Η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό μιας Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε. Παράλληλα, μέσα στο διάστημα αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», υπέβαλε επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης, κατέθεσε έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος, τα οποία, όμως, όλα απορρίφθηκαν. 
        Όπως καταλαβαίνει κανείς, η τακτική της Κωνσταντοπούλου, η οποία υπερασπίζεται τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους και φυσικά θέλει να λάμψει η αλήθεια σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, είναι οργανωμένη. Συνεχείς αναβολές και ενστάσεις και η δίκη σε εκκρεμότητα επί 6 χρόνια. 
      Βρήκε να πει κάτι για τις κατηγορίες η αγαπητή Ζωή ή μήπως είναι απασχολημένη με τη Βουλή; Υπάρχει πρόβλημα εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική της και πως το λύνουν αυτό; Της έκαναν καμιά επίπληξη ή είναι το πουλέν του προέδρου και δεν το πειράζουν; 
      Όπως και να έχει, είναι απορίας άξιον πώς η λαλίστατη Ζωή έχει καταπιεί τη γλώσσα της. Και τι γλώσσα…