1 Ιαν 2013

Kαραγιλάν προς Ερντογάν: Να τσακιστείτε και να φύγετε από το Κουρδιστάν

Ο Μουράτ Καραγιλάν, σε μήνυμα που έστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Sterk Tv με την ευκαιρία του νέου έτους, έκανε μια αξιολόγηση των πεπραγμένων του 2012. 
       Ο Κούρδος πολέμαρχος δήλωσε ότι το 2012 ο κουρδικός λαός δέχτηκε ολομέτωπη επίθεση από το τουρκικό κράτος και από την κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα το 2013 να είναι έτος ελευθερίας, δημοκρατίας και αδελφοσύνης των λαών. 
       Επίσης τόνισε ότι στην πολιτική εξολόθρευσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο κουρδικός λαός αντιστάθηκε, με πρωταγωνιστές στον αγώνα αντίστασης τον Ηγέτη Άπο, από τη φυλακή του Ιμραλί, τους Κούρδους πολιτικούς και τους αγωνιστές της ελευθερίας, τους αντάρτες του απελευθερωτικού κινήματος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην επική επιχείρηση που άρχισε στις 19 Ιουλίου στο Σεμντίνλι, που επεκτάθηκε στις επαρχίες Γιουκσέκοβα και Τσουκούρτζα, όπου οι Κούρδοι αντάρτες έλεγχαν επί μήνες μια εκτεταμένη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν να εισέλθουν οι Τούρκοι στρατιώτες.. 
      Ο Μουράτ Καραγιλάν, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες, είπε:
       "Εγώ δεν θα ρίξω το επίπεδο και δεν θα μιλήσω σαν κι αυτόν, όμως όσα είπε του τα επιστρέφω κατά λέξη. Ο Ερντογάν θα πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς είμαστε παιδιά του Κουρδιστάν, αυτή τη χώρα την αγαπάμε και έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα γι' αυτήν. Ο Ερντογάν μας λέει 'ή θα εκτουρκιστείτε και αποδεχτείτε ότι υπάρχει ένα μόνο έθνος ή να φύγετε να πάτε όπου θέλετε'. Κι εγώ του απαντώ: Εσείς τι ζητάτε στη πατρίδα μας; Εδώ είναι Κουρδιστάν. Είναι η χώρα μας, η πατρίδα μας. Αυτός που πρέπει να φύγει από εδώ, από την πατρίδα μας, είστε εσείς. Φύγετε από την πατρίδα μας. Όσο υπάρχει ένοπλη καταπίεση στον Κουρδικό λαό, όσο είναι σε εξέλιξη μια πολιτική γενοκτονία, ο Κουρδικός λαός θα αντιστέκεται και οι αντάρτες της ελευθερίας θα κυριαρχούν στα βουνά του Κουρδιστάν. Αυτό θα πρέπει να το ξέρουν όλοι καλά". 
     Τέλος, ο Καραγιλάν έκανε έκκληση προς τους απανταχού Κούρδους να συμμετέχουν στις καμπάνιες συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση του Ηγέτη του Κουρδικού λαού, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, για να στεφθούν αυτές από επιτυχία, ενώ ευχήθηκε στον ασθενούντα Πρόεδρο του Ιράκ, Τζελάλ Ταλαμπανί καλή ανάρρωση. 
       Σημείωση του μεταφραστή: Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ του τουρκικού κράτους και του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό κράτος προτείνει στο ΡΚΚ γενική αμνηστία και στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία δέχεται οι ηγέτες του ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ, αφού δηλώσουν ότι εγκαταλείπουν τα όπλα και τον ένοπλο αγώνα, να εγκατασταθούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, χωρίς να τους κυνηγάει το τουρκικό κράτος. Γι' αυτό και η σχετική δήλωση Καραγιλάν. 
Πηγή: Firat News Agency