2 Νοε 2012

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Α διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζοντας το Αχαρναϊκό τοπίο»  
       Περπατώντας στο Αχαρναϊκό αστικό και φυσικό τοπίο είναι σίγουρο ότι μπορείς να ανακαλύψεις σημεία, γωνιές, συνθέσεις που αναδεικνύουν έναν τόπο διαφορετικό. 
       Τόπο άλλοτε όμορφο, συνεχώς διαφορετικό, βαθειά ιστορικό.      
        Θα βρεις σίγουρα άπειρα ερεθίσματα, κρυμμένες ομορφιές που χάνονται στην δύσκολη πραγματικότητα. Όλα αυτά που κρύβει η πόλη μας, δυστυχώς, δεν έχουν αποτυπωθεί οργανωμένα, δεν έχουν προβληθεί στο ευρύ κοινό. 
        Η φωτογραφία είναι ένα μέσο να προβάλλουμε τον τόπο μας και σε αυτό ζητείται η συμμετοχή σου. 
         Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Α διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζοντας το Αχαρναϊκό τοπίο» 
       Θα διαρκέσει έως τις 26/4/2013 με τις καλύτερες φωτογραφίες να επιλέγονται ως το μέσο προβολής της πόλης μας σε άλμπουμ, εκθέσεις κ.λ.π. 
         Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό 
       Ο Δήμος Αχαρνών διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό, με τίτλο «Φωτογραφίζοντας το Αχαρναϊκό τοπίο».


        Ο Διαγωνισμός δεν έχει περιορισμούς ως προς το δικαίωμα συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων είναι κάτω των 18, η αίτηση υπογράφεται από τον κηδεμόνα. 
         Οι φωτογραφίες θα συμμετάσχουν στην μεγάλη έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Αχαρνών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τον Ιούνιο του 2013 στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού και η απονομή βραβείων θα λάβει χώρα σε ειδική τελετή την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν εγκαίρως. 
      Η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού θα αποτελείται από φωτογράφους, καθηγητές φωτογραφίας και ανθρώπους της τέχνης. Θα λάβει υπ’όψιν της το θέμα, την πρωτοτυπία της εικόνας και τον βαθμό ανάδειξης του Δήμου Αχαρνών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την βραδιά της απονομής, μέσα από κλειστούς φακέλους, και όχι νωρίτερα. 
         Ο Διαγωνισμός θα διαρκέσει από 1 Νοέμβριου 2012 και η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι 26 Απριλίου 2013. 
        Ως ημερομηνία υποβολής της υποψηφιότητας εκλαμβάνεται η ημερομηνία που έχει σταλεί το email ή το cd. 
       Το υποβαλλόμενο έργο πρέπει να είναι τραβηγμένο εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου και να αναγράφεται η τοποθεσία και η χρονολογία στην αίτηση συμμετοχής. 
          Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό από 1 έως 5 φωτογραφίες. 
      Τα υποβαλλόμενα έργα μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες. 
     Δεν γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που φέρουν υδατογράφημα (watermark) ή οποιοδήποτε άλλο διακριτικό. 
         Έργα εκτός θέματος αποκλείονται. 
        Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις στείλετε είτε ηλεκτρονικά στο press1@acharnes.gr είτε ταχυδρομικά σε cd (με την ένδειξη: «για τον διαγωνισμό φωτογραφίας», στην διεύθυνση: Δημαρχείο Αχαρνών, Φιλαδέλφειας και Μπόσδα 87, 1ος όροφος, υπ΄οψιν Μαρίας Δέδε (τηλ. επικοινωνίας 2132072-527). Το μέγεθος κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι 1Mb κατ' ελάχιστον και 10Mb το μέγιστο. 
     Το υποβαλλόμενο υλικό πρέπει να συνοδεύεται από τη συμπληρωμένη ειδική αίτηση συμμετοχής (αυτό το έντυπο) που βρίσκεται (http://www.acharnes.gr/el/content/section-721) με τις πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ηλικία, στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση) καθώς και τοποθεσία φωτογραφίας και χρόνο λήψης. 
     Ο δημιουργός βεβαιώνει με αυτή την αίτηση, ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφιζομένων προσώπων. 
        Με τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, ο δημιουργός συμφωνεί ρητά και ανεπιφύλακτα να επιτρέψει την έκθεση του έργου του στην έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών και να συμπεριληφθεί εφόσον επιλεγεί στο φωτογραφικό λεύκωμα που θα τυπωθεί, χωρίς να αποδίδεται αμοιβή στο δημιουργό και χωρίς περαιτέρω ενημέρωσή του. 
       Το όνομα του δημιουργού θα αναγράφεται σε κάθε χρήση του έργου. 
      Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση των υποβαλλόμενων έργων εκ μέρους του δημιουργού. 
      Οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, ο Δήμος Αχαρνών μπορεί να αποφασίσει, κατά την απόλυτη κρίση του, να διακόψει αυτόν ή να παρατείνει τη διάρκειά του ή να ακυρώσει το Διαγωνισμό για οποιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση ακύρωσης ή διακοπής του διαγωνισμού, ακυρώνονται, χωρίς άλλη διατύπωση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων στο Διαγωνισμό πλευρών, τα οποία προβλέπονται στους παρόντες όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτόν. 
      Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης press1@acharnes.gr ή στο τηλέφωνο 2132072- 527