15 Νοε 2012

Τώρα και η ΠΓΔΜ μας «βάζει τα γυαλιά»; -«500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς είναι αρκετά»!

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το ότι ενώ ακόμα και ορκισμένοι… φίλοι των Τούρκων όπως οι Σκοπιανοί ανησυχούν, εδώ δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτάκι κανενός, είτε καναλάρχη είτε της πνευματικής ηγεσίας (λέμε τώρα…) του τόπου. 
       Η ΠΓΔΜ περνάει από το Κοινοβούλιό της νόμο με τον οποίο θα επιβάλλει περιορισμούς στις ώρες μετάδοσης των τουρκικών σίριαλ – σαπουνόπερες, με σκοπό να μειώσει την επιρροή που ασκούν στην κοινωνία της χώρας. Την είδηση την αλιεύσαμε στην εφημερίδα «Χουριέτ», η οποία επικαλείται την ημερήσια εφημερίδα «Haberturk». 
     Εκπληκτική είναι όμως η δήλωση του Σκοπιανού υπουργού Πληροφόρησης και Κοινωνίας (ωραίος τίτλος…) Ίβο Ιβανόφσκι, ο οποίος αφού είπε πως όλα τα τουρκικά σίριαλ σε απορροφούν, πρόσθεσε «500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς είναι αρκετά»!Σύμφωνα με τον νόμο, σταδιακά, οι τουρκικές σειρές θα αποσυρθούν και θα αντικατασταθούν με τοπικά σίριαλ. Είναι τυχερός που δεν υπάρχει το αντίστοιχο της Μαρίας Ρεπούση στην Τουρκία… Δεν θα μιλούσε τόσο εύκολα! Μας εντυπωσίασε πάντως διότι έχει πραγματικά αντιληφθεί το πώς λειτουργούν αυτά τα προϊόντα υποκουλτούρας, σε αντίθεση με του δικούς μας λεβέντες εδώ…