19 Οκτ 2012

Ανταλλαγή Νέων " Όχι άλλο πλήγμα στην Εργασία"

Τί κοινό έχουν 6 Ισπανοί, 6 Ιταλοί, 6 Ούγγροι, 6 Λετονοί, 6 Σουηδοί, 6 Σλοβένοι και 6 Έλληνες Νέοι? Είναι όλοι τους άνεργοι και από 18-26 Οκτωβρίου 2012 θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό όπου μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης θα προσπαθήσουν να συνθέσουν λύσεις για ένα καλύτερο αύριο.  
      Η οργάνωση Νέων με λιγότερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού Χωριού “System and G”, είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί από σήμερα και έως τις 26 Οκτώβρη 2012, 42 νέους από 7 διαφορετικές χώρες στα πλάισια του προγράμματος ανταλλαγής Νέων “Not Another Blow-Job”! Με την ανεργία των νέων να έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη, η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων είναι πλέον μονόδρομος. 
    Μέσα από ένα νεανικό και ευχάριστο πρόγραμμα δραστηριοτήτων οι νέοι θα ανταλλάξουν πραγματικότητες, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές,θα ενημερωθούν για δουλειές που υπάρχουν αλλά δεν είναι δημοφιλείς ανάμεσα στην νεολαία,θα γνωρίσουν Ευρωπαικά προγράμματα Κινητικότητας όπως το EURES, το Erasmus, το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση και φυσικά την Ευρωπαική Εθελοντική Υπηρεσία και θα μάθουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προγράμματα ως εργαλείο κατά της ανεργίας! 
       Μέσα από μεθόδους μη τυπικής μάθησης, οι νέοι στο τέλος του προγράμματος θα έχουν αναπτύξει νέες γνώσεις και δεξιότητες ενδυναμώνοντας την θέση τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων είναι πλούσιο και περιλαμβάνει παιχνίδια,γύρισμα βίντεο κλίπ κατά της ανεργίας, διαπολιτισμική βραδιά,παρουσιάσεις Ευρωπαικών προγραμμάτων κινητικότητας και καλών πρακτικών, εκμάθηση συγγραφής βιογραφικού σημειώματος,εθελοντικές δράσεις και άλλες πολλές διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 
“Not Another Blow-Job” γιατί το 50% των νέων ανθρώπων στον Ευρωπαικό Νότο δεν έχει δουλειά 
“Not Another Blow-Job” γιατί οι νέοι σήμερα δουλεύουν full time αναζητώντας δουλειά και είναι πάλι άνεργοι 
“Not Another Blow-Job” γιατί η εργασία είναι κοινωνικό Δικαίωμα και πρέπει να πραγματοποιείται σε δίκαιο και αξιοπρεπές πλαίσιο “Not Another Blow-Job” γιατί δεν αντέχουμε άλλο πλήγμα στην εργασία 
“Not Another Blow-Job” γιατί αν και άνεργοι είμαστε ενεργοί νέοι πολίτες και ψάχνουμε λύσεις 
“Not Another Blow-Job”! Από 18-26 Οκτωβρίου 2012 το φωνάζουμε όλοι δυνατά στο Ολυμπιακό Χωριό!