31 Οκτ 2012

Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο ΣΚΑ και στον Προαστιακό

       Το 2011 λειτούργησε ο σταθμός του Προαστιακού και του ΣΚΑ ο οποίος πλέον εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας.          
      Ωστόσο, εντοπίζονται φαινόμενα παρουσίας παραβατικών ατόμων τα οποία αρκετές φορές έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε επιβάτες των συρμών. 
        Για την αντιμετώπιση του φαινομένου τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Γκίκας συναντήθηκαν με τη Διεύθυνση Ασφαλείας του ΟΣΕ προκειμένου να καθοριστούν οι απαιτούμενες δράσεις.       
       Από το Δήμο Αχαρνών ζητήθηκε εκ μέρους του ΟΣΕ η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, αίτημα το οποίο υλοποιήθηκε αμέσως. 
       Κλιμάκιο του ΟΣΕ στη συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο όπου ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή για με λεπτομέρεια, για τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από την παρουσία των παραβατικών. 
         Συμφωνήθηκε από τον ΟΣΕ να υλοποιηθούν οι εξής δράσεις: Να ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία η φύλαξη των εισόδων των σταθμών με ένστολους οι οποίοι καταρχήν δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σε άτομα υπό την επήρεια ναρκωτικών. 
    Παράλληλα θα σφραγιστούν όλες οι πιθανές αυτοσχέδιες είσοδοι του Σταθμού εκτός των κυρίως εισόδων και θα κατασκευαστούν ηχοπετάσματα κατά μήκος των γραμμών ώστε να αποτρέπεται η διάσχισή τους η οποία εγκυμονεί πληθώρα κινδύνων.  
     Επίσης στο χώρο νότια του σταθμού του ΣΚΑ θα ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία χώρου στάθμευσης, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους δύο σταθμούς (επιπλέον χώρος στάθμευσης από εκείνον που κατασκευάζεται στην παρούσα φάση πλησίον του παράδρομου μεταξύ Φιλαδέλφειας και Δημοκρατίας)