11 Ιουλ 2012

Δέσμευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για μη μεταφορά του ΙΚΑ

         Μετά από ένα διάστημα σιωπής η Διοίκηση του ΙKA επανέρχεται στο ζήτημα της μεταφοράς των υπηρεσιών του από το κέντρο της πόλης στο κτίριο της Λεωφόρου Κύμης, αθετώντας τις έως σήμερα υποσχέσεις της.
         Ένα χρόνο πριν και μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και πιέσεις του Δήμαρχου Αχαρνών, η διοίκηση του Ιδρύματος συνειδητοποίησε ότι η ειλημμένη τότε απόφαση δεν εξυπηρετούσε τη μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων της πόλης, αλλά αντιθέτως δημιουργούσε προβλήματα. 
        Ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος επισκέφθηκε την πόλη μας και απέκτησε ιδία άποψη για την λανθασμένη απόφαση της μεταφοράς. Παράλληλα ο Δήμαρχος πρότεινε την αξιοποίηση του βεβηλωμένου σχολείου την περιοχή της Αυλίζας η οποία συνδυάζει αρκετά οφέλη, οικονομικά και κοινωνικά. 
        Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μαζί με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υ.Υ.Κ.Α. και συντοπίτισσα μας κα Φωτεινή Κουλουρη. Παρουσίασε τα πραγματικά δεδομένα με έμφαση στο γεγονός ότι η μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο κτίριο της Λεωφόρου Κύμης, αντίκειται σε κάθε έννοια εξυπηρέτησης του δημότη, είναι οικονομικά ασύμφορη και δεν εκτιμήθηκε σε συνδυασμό με τις άλλες λειτουργίες της πόλης. 
        Επιπλέον η μεταφορά και των υπολοίπων υπηρεσιών από το κέντρο της πόλης, θα επηρεάσει παρακείμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες στήριζαν τη λειτουργία τους στην ύπαρξη του ΙΚΑ, σε μια εποχή όπου η επιχειρηματικότητα μαστίζεται. 
        Για τους παραπάνω λόγους ζήτησε να ανασταλεί η μεταφορά του ΙΚΑ όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί ένα χρόνο πριν . 
        Η δέσμευση που έλαβε ο Δήμαρχος Αχαρνών ήταν ότι θα μελετηθούν όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα οδηγηθούμε σε αίσιο αποτέλεσμα . 
       Τα προβλήματα λύνονται με συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι με κραυγές ή τίτλους εντυπωσιασμού που στόχο έχουν να παρασύρουν τους πολίτες σε λανθασμένα συμπεράσματα.