30 Ιουλ 2012

Υπόμνημα απο το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας & Εγκληματικότητας

     Υπόμνημα προς όλους τους Φορείς που εμπλέκονται στην επίλυση ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης των Αχαρνών, αποφάσισε να στείλει το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας & Εγκληματικότητας του Δήμου.  
     Μετά την ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δημάρχου Αχαρνών, Αντιδημάρχων, Εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, καθώς και πολιτών, αποφασίστηκε να εστιάσει την προσοχή όλων όσων αδιαφόρησαν τα τελευταία χρόνια για την τεράστια μάστιγα των ναρκωτικών που πλήγει τον Δήμο Αχαρνών.   
         Σας ενημερώνουμε πως στις συνοικίες του Αγίου Δημητρίου, της Αυλίζας , της Αγίας Σωτήρας και του Καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ του Δήμου Αχαρνών, πραγματοποιείται καθημερινά διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα πάνω από 1.000 χρήστες να καταφθάνουν μέσω των αστικών λεωφορείων της ΕΘΕΛ, του Προαστιακού, του Σιδηροδρομικού Σταθμού (ΟΣΕ) μετατρέποντας την σε πόλη των «ζόμπι». 
     Οι πολίτες έχουν φτάσει ένα βήμα πριν πάρουν το νόμο στα χέρια τους, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί και τεράστιοι. 
      Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων, οι καθημερινές επιθέσεις σε πολίτες από τοξικομανείς με στόχο την ληστεία, αλλά και η απαράδεκτη κατάσταση με πεταμένες σύριγγες κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών, αλλά και στις αυλές των σπιτιών προκαλεί απόγνωση. 
   • Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει την κατάσταση, παρ΄ολαυτα δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσει ο κατήφορος μίας ολόκληρης πόλης. 
    • Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) δεν παρεμβαίνει ενώ επίσης γνωρίζει πως διακινούνται τεράστια «μαύρα» ποσά από την πώληση ναρκωτικών ουσιών στις παραπάνω συνοικίες. 
    • Το Υπουργείο Δικαιοσύνης «επιτρέπει» σε εμπόρους ναρκωτικών που κατοικοεδρεύουν στην πόλη των Αχαρνών να κινούνται ελεύθεροι διευκολύνοντάς τους με διάφορα «παραθυράκια» στο Νόμο. 
   • Το Υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα η ΕΘΕΛ, ο Προαστιακός, ο ΟΣΕ επιτρέπουν την είσοδο τοξικομανών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παρά την νομοθεσία που απαγορεύει κάτι τέτοιο καθώς τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. 
    • Το Υπουργείο Παιδείας επίσης γνωρίζει την κατάσταση στην συνοικία της Αυλίζας αφού ένα κτίριο που προοριζόταν για Γυμνάσιο, ιδιοκτησίας του ΟΣΚ, μέσα σε λίγα χρόνια, πριν καν λειτουργήσει λεηλατήθηκε. 
       Τα μέλη του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας & Εγκληματικότητας του Δήμου, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών, αναμένουν μέχρι την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 τις θέσεις σας για τα παραπάνω ζητήματα που σας θέσαμε.         
     Διαφορετικά έχει αποφασιστεί πως αν δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση οι κάτοικοι με την συμβολή της Δημοτικής Αρχής θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις (κλείσιμο της Αττικής Οδού Έξοδος 7, Σταθμός Προαστιακού, ΟΣΕ κλπ). 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ 
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ