3 Ιουλ 2012

Η Βρετανία αλλάζει το νόμο απόδοσης ιθαγένειας, εμείς;

         Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας άλλαξε την ύλη της εξέτασης για τους μετανάστες, που αποκτούν την υπηκοότητα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις γνώσεις της βρετανικής ιστορίας και παράδοσης. 
       Από εδώ και στο εξής θα απαιτούν επίσης από τους μέλλοντες υπηκόους να γνωρίζουν από μνήμης την πρώτη στροφή του εθνικού ύμνου, γράφει η εφημερίδα Sunday Times. 
        Στο εγχειρίδιο για τους μετανάστες συμπεριλαμβάνονται νέα κεφάλαια, που περιγράφουν τις ιδιαιτερότητες του βρετανικού πολιτισμού, καθώς και απαριθμώνται οι βασικοί σταθμοί της ιστορίας της χώρας. Στο βιβλίο παρουσιάζονται σύντομες βιογραφίες διάσημων Άγγλων συγγραφέων, καθώς και των μελών της βασιλικής οικογένειας. 
       Θεωρούμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αλλάξει και η ελληνική νομοθεσία. Δεν αρκεί ένας αλλοδαπός να βρίσκεται ΝΟΜΙΜΑ εδώ θα πρέπει να αποδεικνύει και ένα σημαντικό βαθμό ενσωμάτωσης, που σημαίνει διάθεση και αγάπη από τον αλλοδαπό να μαθει την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας της οποίας ζητάει την υπηκοότητα. 
       Κριτήρια υπάρχουν είναι εύκολο να απαιτηθούν, και ακόμα πιο εύκολο να εξεταστούν. Στη Βρετανία ανακάλυψαν ότι έχουν "γεμίσει" με ένα σωρό ανένταχτους ξένους που το "παίζουν" Βρετανοί αλλά δημιουργούν πλέον κοινωνικά προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι γνωστά τα επεισόδια μεταξύ Βρετανών και "Βρετανών" στο Μπίρμιγκχαμ όπου οι ξένοι σε μια πόλη 4.000.000 αποτελούν πλειοψηφία. Έτσι κατόπιν εορτής οι Άγγλοι αποφάσισαν να δράσουν. Εδώ η εορτή προφανώς συνεχίζεται ακόμα.