14 Μαΐ 2012

Εφιάλτη ζω, ξυπνήστε με…

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Αντύπα στο www.aixmi.gr 
      Ακούω στην τηλεόραση τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Σα να ακούω υπουργούς τους ΠΑΣΟΚ, μετά από καμιά 20αριά χρόνια εξουσίας.Άλλα λένε, άλλα εννοούν, πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος, διακόπτουν τους άλλους, κάνουν συνδικαλισμό, χαμογελούν στο τέλος κάθε φράσης (ειδικά η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου). Η συγκυρία, όμως, δεν προσφέρεται για χαμόγελα. Δικαιολογημένη η χαρά τους που κέρδισαν τις εκλογές, αλλά να χαρούν και όσοι τους ψήφισαν βλέποντάς τους όχι στις τηλεοράσεις, αλλά στα υπουργικά γραφεία. 
     Με τη ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου ζήσαμε το φαινόμενο της αντιπολιτευόμενης συγκυβέρνησης. 
      Με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα ζούμε την αντιπολίτευση που αρνείται να γίνει κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα η χώρα να είναι ακυβέρνητο καράβι. 
        Σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου το Μνημόνιο έχει απονομιμοποιηθεί, αλλά δεν του κάνουν ένα «φου» που απομένει για να το στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Προειδοποιούν ότι στις 14 του μήνα τελειώνει η μετενέργεια της προηγούμενης σύμβασης εργασίας, αλλά δεν αναλαμβάνουν την κυβέρνηση για να ακυρώσουν τη συμφωνία της προηγούμενης. Λένε ότι θα γίνουν απολύσεις, αλλά δεν αναλαμβάνουν την κυβέρνηση για να τις ακυρώσουν. Είναι προφανές πως θέλουν να πάρει τα μέτρα μία άλλη κυβέρνηση, για να την καταγγείλουν. Να καταγγείλουν κάτι το οποίο έχουν τη δύναμη και το σχέδιο- λένε- για να το αποτρέψουν. Η δικαιολογία τους είναι ότι ακόμη οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Μα η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Κάνεις όσα καλά μπορείς. Όχι όσα θα ήθελες. Ας μας σώσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που μπορούν. Κι ας κερδίσουν την απλή αναλογική, τώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους δίνουν γη και ύδωρ για να… κυβερνήσουν. 
       Γιατί το κάνουν αυτό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Η δική μου γνώμη είναι αιρετική. Γιατί σέβονται την εντολή των πολιτών και γιατί ξέρουν ότι αν η χώρα μείνει ακυβέρνητη θα έρθουν δεινά για τους πολίτες της. Αυτό πιστεύω. Δεν είναι τακτικισμός. Είναι δημοκρατική στάση. Είναι υπεύθυνη στάση. Το ξέρουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε αυτά τα δεινά ψαρεύουν ψήφους. Τουλάχιστον, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν τις ψήφους των πολιτών και κάτι τις έκαναν. Δεν τις κρατούσαν στα κομματικά γραφεία. Προσοχή: ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλέσει στη χώρα ως αντιπολίτευση που αρνείται να κυβερνήσει μεγαλύτερη ζημιά από όση προκάλεσαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο την περίοδο της Μεταπολίτευσης. 
        Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εντολή. Αν δεν κυβερνήσει είναι υπόλογος. Και θα το δει αυτό στις εκλογές του Ιουνίου αν γίνουν. Γιατί, άλλο οι δημοσκοπήσεις της ευφορίας και άλλο οι εκλογές της χρεοκοπίας. Άλλο να λες σε κάποιον ότι θα του επιστρέψεις το χαράτσι και ότι θα κάνεις 150.000 προσλήψεις στο δημόσιο και άλλο να μην πάρει μισθό ή σύνταξη, να μην έχει φάρμακα με δική σου ευθύνη. Και δεν πρόκειται για κινδυνολογία. Πρόκειται για όσα θα ζήσουμε. Κι αν το ύφος μου είναι πολύ σκληρό για την Αριστερά, έχω να πω το εξής: την αντιμετωπίζω ως κυβέρνηση. Είτε μπει, είτε δε μπει. Αυτήν ψήφισαν οι πολίτες. Η απόφαση είναι δική της. Αυτή αποφασίζει και για τις εκλογές και για το τι θα συμβεί στη χώρα τους επόμενους μήνες. Και για τους μισθούς και για τις συντάξεις. Οι άλλοι μας τελείωσαν.