31 Μαρ 2012

Αφγανιστάν: Δολοφονήθηκαν με οξύ δύο έφηβοι επειδή ήταν ... φίλοι!

Η είδηση είναι ανατριχιαστική και διερωτάται κανείς αν υπάρχει σωτηρία για το Αφγανιστάν από τον ακραίο ισλαμικό νόμο: Δύο Αφγανοί έφηβοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, φονεύθηκαν με οξύ στο νότιο Αφγανιστάν επειδή ήταν φίλοι κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον ισλαμικό νόμο,όπως δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές και αστυνομικές πηγές.

«Την Παρασκευή βρέθηκαν στην περιοχή Εσφάντι οι σοροί ενός αγοριού 15 ετών και ενός κοριτσιού 12 ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζοράουαρ Ζαχίντ, επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι, όπου είναι έντονη η παρουσία των Ταλιμπάν.

«Τα πρόσωπα και τα σώματά τους ήταν καμένα με οξύ, από το οποίο προφανώς πέθαναν», εκτίμησε προσθέτοντας ότι «δεν είναι γνωστά τα αίτια αυτής της βάρβαρης πράξης» .

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ανακάλυψαν τις σορούς, οι δύο έφηβοι μάλλον δολοφονήθηκαν επειδή ήταν φίλοι, χωρίς απαραιτήτως να υπήρχε σεξουαλική σχέση μεταξύ τους.

Η ταυτότητα των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστη. Οι σοροί τους έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Γκάνζι. Στη νότια αυτή επαρχία του Αφγανιστάν καταγράφονται συχνά δολοφονίες γυναικών, οι οποίες κατηγορούνταν ότι είχαν «παράνομες» σχέσεις με άνδρες.

Ούτε όλο το ΝΑΤΟ να μετακομίσει στο Αφγανιστάν δεν αλλάζουν τα μυαλά των παρανοϊκών φονταμενταλιστών ισλαμιστών.