1 Μαρ 2012

Τα εμά σα και τα σα ... μάσατα!

Διάβασα στην "Αχαρναϊκή" (26.2.2012) για το παράπονο που εκφράσθηκε στη Γεν. Συνέλευση του Συνεταιρισμού Μακεδόνων & Θρακών, πως "τον αθλητικό χώρο του οικοδομ. τετρ. 3 χρησιμοποιούν και αθλητικά σωματεία του Ολυμπιακού Χωριού, ζητώντας μάλιστα από τον Δήμαρχο να επιληφθεί του θέματος, ώστε η χρήση του να γίνεται από τους κατοίκους των Θρακομακεδόνων" και σκέφτηκα πως... ευτυχώς που δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Να έχουν την προτεραιότητα, το καταλαβαίνω απόλυτα και το συμμερίζομαι. Αλλά την αποκλειστικότητα;; Αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν σκέφτηκαν άραγε τι θα συνέβαινε αν εφαρμοζόταν η αρχή της αμοιβαιότητας; Συγκρίνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού με αυτές του οικοδομ. τετραγώνου 3;

Ευτυχώς γι' αυτούς τους ελάχιστους, ελπίζω, το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριού "ΦΟΙΒΟΣ", που αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις του Ο.Χ. λειτουργώντας και συντηρώντας τες στο μεγαλύτερο μέρος τους -το κολυμβητήριο αντικειμενικά είναι δυσβάσταχτο-, δεν έχει την ίδια με αυτούς άποψη. Έχει εξαρχής τις πόρτες ορθάνοιχτες σε όλους τους κατοίκους των γύρω περιοχών, χωρίς διακρίσεις. Και βέβαια οι περισσότεροι αθλητές του "ΦΟΙΒΟΥ" -εκτός Ο.Χ.- προέρχονται από τους Θρακομακεδόνες.

Ας σημειωθεί ακόμα, ότι η προσωρινή διευκόλυνση στον "ΦΟΙΒΟ" γίνεται με την έγκριση του Δήμου αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του υπευθύνου του Συνεταιρισμού.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε επιτέλους κάτι σ' αυτόν τόν τόπο, ας μη τα περιμένουμε όλα απ' τους πολιτικούς. Πάρα πολλά εξαρτώνται από μάς και τη νοοτροπία που κουβαλάμε. Η αγάπη για τον τόπο μας είναι κάτι θετικό και επιθυμητό. Όμως ο τοπικισμός και οι εκφραστές του σίγουρα δεν χωρούν σ' αυτή την αλλαγή.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ