24 Φεβ 2012

Mega-συμμορία Γεωργιανών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ

Ακόμη, μια από τις δεκάδες συμμορίες Γεωργιανών «οικονομικών μεταναστών» από αυτούς που κατά χιλιάδες μας έχει στείλει η «φίλη» χώρα Γεωργία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που περνά, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία ευημερούν οι πάντες… Η πολυμερής αυτή εγκληματική οργάνωση, που δρούσε κυρίως σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, το τελευταίο οκτάμηνο, είχε διαρρήξει τουλάχιστον 218 αποθήκες διαμερισμάτων, κυρίως σε περιοχές της αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη καθημερινής χρήσης, ακόμη και αναλώσιμα προϊόντα.

Συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, όλοι τους Γεωργιανοί και άεργοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης - σπείρας διαρρηκτών, είχαν ως χώρους οργάνωσης και σχεδιασμού των εγκληματικών τους ενεργειών, δύο σπίτια, στην περιοχή του Νέου Κόσμου και της Δάφνης. Αφού σχεδίαζαν και σημείωναν επάνω σε γεωγραφικούς χάρτες τις «επιχειρήσεις» τους, υπό την καθοδήγηση δύο αρχηγικών μελών της σπείρας, επέδραμαν σε περιοχές της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μέχρι στιγμής 14 συλληφθέντες μαζί με άλλους επτά, γνωστούς στις Αρχές, αλλά και άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, κινούνταν με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, παρατηρώντας τα σπίτια στις οδούς από τις οποίες διέρχονταν και συγκεκριμένα τις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων τους.

Αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν σε πολυκατοικίες, κυρίως αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα, παραβιάζοντας τις κύριες εισόδους, και στη συνέχεια αφού παραβίαζαν τις πόρτες των αποθηκών, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης - υπόδησης, τρόφιμα, ποτά, δοχεία με λάδι, διάφορα είδη διακόσμησης κ.λπ.

Τα χρήματα που αφαιρούσαν τα μετέφεραν στο εξωτερικό και ιδίως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. (Ούτε οι αλλοδαποί διαρρήκτες δεν κρατάνε τα «κέρδη» τους στην Ελλάδα).

Τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας τα πουλούσαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ άλλα καθημερινής χρήσης αντικείμενα, τα κρατούσαν για προσωπική τους χρήση.

Σε όλες τις περιπτώσεις κοινός παρονομαστής των διαρρήξεων των αποθηκών των διαμερισμάτων και των σπιτιών ήταν το «χαμηλό ρίσκο», καθώς και η σοβαρή πιθανολόγηση ότι εντός των αποθηκών θα υπήρχαν κρυμμένα χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα είδη σημαντικής αξίας.

Μέχρι στιγμής, μέσα από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 218 διαρρήξεις σε αποθήκες διαμερισμάτων, από τις οποίες 53 στη Γλυφάδα, 22 στον Αλιμο, 20 στην Αγία Παρασκευή, 18 στον Βύρωνα, 13 στην Ηλιούπολη, 10 στην Αργυρούπολη, 10 στο Μαρούσι, 10 στην Καισαριανή, 9 στην Πεύκη, 8 στο Ελληνικό, 7 στη Βούλα, 7 στα Βριλήσια, 7 στο Χαλάνδρι, 5 στον Αγιο Δημήτριο, 3 στην Κηφισιά, 3 στην Νέα Χαλκηδόνα, 3 στον Κολωνό, 2 στον Χολαργό, 2 στην Μεταμόρφωση, 2 στο Ζωγράφου, μία στο Νέο Ηράκλειο, μία στο Παλαιό Φάληρο, μία στους Αμπελόκηπους και μία στο Παγκράτι.

Το αστείο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι οι τέσσερις από τους δεκατέσσερις κατηγορούνται(!) ότι διέμεναν… παράνομα στη χώρα, κάτι που σημαίνει πως οι υπόλοιποι ήταν νόμιμα!

Κανένας δεν τους είπε πως η είσοδος στη χώρα της «μόνιμης αφασίας» είναι ελεύθερη το ίδιο και η παραμονή; Φυσικά απελάσεις δεν πρόκειται να γίνουν καθώς τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή κυβέρνηση θεωρούν τις απελάσεις ως μια αγγαρεία την οποία καλό θα ήταν να αποφεύγουν για χάρη του «πολύ- πολιτισμού» για τον οποίο τόσο αγόγγυστα αγωνίζονται. Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τα κόμματα της αριστεράς τα οποία όχι μόνο θεωρούν τις απελάσεις απαράδεκτες αντίθετα είναι υπέρ της νομιμοποίησης όλων μεταξύ αυτών προφανώς και των τεσσάρων που ήταν παράνομα στη χώρα.