15 Δεκ 2011

Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Στην συγκέντρωση των κατοίκων την Κυριακή 11/12/11 που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού και μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουμε το χαράτσι.Την συγκρότηση επιτροπής για την ανάγκη συντονισμού της οργάνωσης και της δράσης απέναντι στην αντιμετώπιση των χαρατσιών που μας επιβάλλονται.
Να γίνουν γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών, καταγράφοντας την θέση την οποία θα πάρουν και την οποία θα πρέπει να την καταθέσουν στην επιτροπή .
Η επιτροπή θα αποφασίσει τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση έλθουν να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα από την ΔΕΗ.
Να ενημερωθούν όλοι τους κατοίκους για τον σκοπό αυτό .
Μαζευόμαστε όλοι στο σύλλογο σχεδιάζοντας κάθε φορά τις κινήσεις μας.
Η επιτροπή αυτή αποτελείται από τα εξής μέλη.
1- ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΥ
2- ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑ
3- ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
4- ΨΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5- ΓΑΛΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
6- ΤΡΙΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7- ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
8- ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
9- ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ.
Η επόμενη συνάντηση των κατοίκων θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12/11 ώρα 11 πμ στα γραφεία του ΣΚΟΧ Λεων. Σαμπάνη 6.


 

Απάντηση κατοίκου
Ως πολύτεκνος με ψαλιδισμένο μισθό και υπό την απειλή της ανεργίας, πονάω ιδιαίτερα και για το συγκεκριμένο χαράτσι και για τα υπόλοιπα χαράτσια που καθημερινά επιδεινώνουν την κατάστασή μας.

Υπάρχουν πράγματα, όμως, που δεν κατάλαβα ούτε πριν ούτε μετά τη συγκεκριμένη συγκέντρωση κατοίκων. Η ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων λέει: «αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε το χαράτσι». Μήπως γίναμε υπερβολικά υπερβολικοί; Μήπως δεν καταλαβαίνουμε τον αντίκτυπο που έχουν στους κατοίκους οι πράξεις και οι ανακοινώσεις μας; Και ας μη μπει στον πειρασμό κανείς να υπερασπιστεί τη νοημοσύνη των κατοίκων. Ο καθένας στην απελπισία και την απόγνωσή του μπορεί να πιαστεί ακόμα και απ’ τα μαλλιά του... Πολύ περισσότερο, λοιπόν, από μια βαρύγδουπη ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων που μιλά για «αποφάσεις», ούτε καν για προτάσεις, προτροπές ή συστάσεις.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ: Και εγώ συμφωνώ να μην πληρωθεί το χαράτσι, όχι μόνο γιατί δεν έχω να το πληρώσω, αλλά και γιατί είμαι πεπεισμένος ότι δεν αποτελεί λύση, ούτε καν διέξοδο, στο πρόβλημα. Ποιος όμως θα μου εγγυηθεί την αποφυγή των επιπτώσεων και ποιος θα μου συμπαρασταθεί ηθικά και πρακτικά την ώρα που θα έρθω αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις, δηλ. την (παράνομη ασφαλώς) διακοπή ρεύματος ή την (φασιστική βεβαίως) επιβολή προστίμων κ.τ.λ.;

Από την ανακοίνωση πληροφορούμαι επίσης ότι την δράση (ή αντίδρασή μας) θα συντονίσει η 9μελής επιτροπή που εκλέχθηκε για το σκοπό αυτό. Πρώτο της μέλημα να ενημερώσει τους κατοίκους και να προκαλέσει συνελεύσεις πολυκατοικιών προκειμένου να καταγραφεί η θέση των κατοίκων. Μακάρι να το δω έστω στο 5% αυτό. Επειδή όμως είναι ιδιαίτερα δραστήρια και μαχητική η επιτροπή μας, ας δεχθούμε ότι θα καταφέρει τη συμφωνία των πάντων. Ποιές θα είναι, έστω και τότε, οι δυνατότητες της πρακτικής συμπαράστασης, που προανέφερα;

Έχει και ο λαϊκισμός τα όριά του. Ως εκεί που δεν έχει πρακτικές επιπτώσεις, τον αντιμετωπίζει κανείς όπως αξίζει στους γραφικούς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ας προσέξουν καλά όσοι έσπευσαν και ανέλαβαν ευθύνες που δεν είχαν και δεν τους αναλογούσαν πριν τις επωμιστούν εκούσια.

Παύλος Γεωργίου
http://forum.olympic-village.gr