6 Οκτ 2011

Τέλος για το πολυτελές "King George" του Συντάγματος λόγω εγκληματικότητας

Καταρρέει κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα: Λουκέτο αναμένεται να βάλει στις 31 Οκτωβρίου ένα από τα ιστορικότερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το King George, επί της πλατείας Συντάγματος, ενώ άλλα εννέα ξενοδοχεία ενδέχεται να πράξουν το ίδιο।

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών, Α.Καραφλός, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη μη αστυνόμευση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αλλά τώρα είναι αργά....

Ο εισαγγελέας, στον οποίο ανατέθηκε η εποπτεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις του κατά τη διάρκεια συζήτησης με επιχειρηματίες και ξενοδόχους της περιοχής, μέλη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας.

«Η εγκληματικότητα αυτή δεν συναντάται στο κέντρο πρωτεύουσας καμίας ευρωπαϊκής χώρας», δήλωσε ο δικαστικός λειτουργός.

Οι επιχειρηματίες και οι ξενοδόχοι μίλησαν για καθημερινά περιστατικά ληστρικών επιθέσεων από κακοποιούς, για τη διακίνηση και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών, για την πορνεία.

Με την προκαταρκτική εξέταση, όπως ανέφερε ο κ. Καραφλός, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κληθούν να απαντήσουν γιατί δεν εφαρμόστηκε η 24ωρη φύλαξη του κέντρου της Αθήνας, η οποία είχε ζητηθεί με εισαγγελική παραγγελία τον Δεκέμβριο του 2007 από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.

Εκτοτε ακολούθησαν τουλάχιστον τέσσερις παρόμοιες παραγγελίες. Σε μία από αυτές ο κ. Καραφλός προειδοποιούσε την ΕΛ.ΑΣ. ότι από την υφιστάμενη κατάσταση προκύπτει υπαρκτός κίνδυνος θανάτου πολίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Καραφλός, επιδεικνύοντας το έγγραφο, συμπλήρωσε με έμφαση ότι φέρει την ημερομηνία 24 Μαρτίου 2011, ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του άτυχου Μανώλη Καντάρη στην 3η Σεπτεμβρίου
.