18 Οκτ 2011

Κινέζοι «πωλητές» είχαν κρεμάσει σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση σε δρόμο της Αθήνας



ImageΝέα ήθη και νέα έθιμα φέρνουν στην Ελλάδα οι μετανάστες από την Ασία, οι οποίοι βλέποντας ότι στην Ελλάδα επικρατεί η πλήρης ανοχή των πάντων, δεν διστάζουν να προβαίνουν σε πράξεις που είναι εντελώς αντίθετες με τον πολιτισμό μας και τον τρόπο ζωής μας.
Σύμφωνα με καταγγελία της Φιλοζωικής Εταιρείας της Ελλάδας, Κινέζοι «πωλητές» είχαν κρεμάσει ανάποδα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, όπως αναφέρει η Φιλοζωική Εταιρεία, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από πολίτες για την εξαφάνιση των αδέσποτων ζώων στο κέντρο της Αθήνας σε περιοχές που ζουν Ασιάτες.
Η νέα αυτή εξέλιξη δηλαδή η πώληση κατοικίδιων προς βρώση, κρεμασμένων σε δημόσια θέα σε οδό στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, διότι οι άνθρωποι αυτοί απλά συνεχίζουν να κάνουν στην Ελλάδα ότι θα έκαναν στη χώρα τους.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτή η απίστευτη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ απλός. Κανένας από τους ανευθυνο-υπεύθυνους δεν υπέδειξε στους «φιλοξενούμενους» μας Ασιάτες μετανάστες τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα. Τώρα όμως μετά από αυτή την καταγγελία προκύπτει ένα επίσης τεράστιο ζήτημα.
Σύμφωνα με τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας και της ανοχής απέναντι στο διαφορετικό, η ελληνική πολιτεία θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ανεχτεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση διότι μία απαγόρευσή της θα ερχόταν σε αντίθεση με την πρεσβεύουσα άποψη περί σεβασμού και αποδοχής του διαφορετικού.
Με απλά λόγια, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι οπαδοί της πολυ-πολιτισμικότητας που ελέγχουν την διαμόρφωση της πολιτικής ζωής του τόπου θα μπορέσουν να παραδεχτούν ότι οι φιλοξενούμενοί μας έχουν το δικαίωμα να σφάζουν, να γδέρνουν και να πωλούν στο  κέντρο της Αθήνας κατοικίδια; Θα μπορέσει η πολιτική οικονομική και ακαδημαϊκή ελίτ που πρεσβεύει αυτή τη νέα τάση για το ανακάτεμα των ανθρώπων, λες και είναι κόκκοι καφέ, να αποδεχτεί το αποκρουστικό θέαμα κατοικίδιων έτοιμων προς βρώση ;
Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι αυτοί από την Ασία εάν ρωτηθούν γιατί το κάνουν αυτό, θα απαντήσουν αποστομωτικά ότι η κατανάλωση σκυλιών και γατιών είναι μέρος της κουζίνας τους και του πολιτισμού τους.
Επομένως το ζήτημα που προκύπτει από αυτή την είδηση δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, αλλά πρόκειται για το ξεκίνημα μίας εκτεταμένης συζήτησης για το τι μπορούμε να ανεχτούμε ως πολυπολιτισμική κοινωνία και τι μπορούμε να απαγορέψουμε.
Με λίγα λόγια η πολύ-πολιτισμικότητας μας έδειξε το αληθινό του πρόσωπο και μας προκαλεί να απαντήσουμε στα αληθινά ερωτήματα της νέας τάξης πραγμάτων στην ελληνική κοινωνία εάν φυσικά είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε.