16 Οκτ 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΟΥΡΔΗ Γ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «ΦΟΙΒΟΣ»
            Δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» ολοσέλιδη επιστολή του κ. Γ. Λουρδή την οποία ο ίδιος τιτλοφορεί «Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ». Επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκεται το σωματείο μας, κρίνουμε σκόπιμο να δώσουμε συνοπτικά τις θέσεις μας σ’ ότι μας αφορά στο συγκεκριμένο κείμενο:
            Οι λόγοι για τους οποίους απεβλήθη (σχεδόν ομόφωνα) στη Γενική Συνέλευση της 27.2.2011 από το σωματείο μας ο κ. Λουρδής, του έγιναν γνωστοί, στην οποία ο ίδιος ήταν μάλιστα παρών και εξέφρασε τις σχετικές απόψεις του. Είναι ακατανόητο τόσους μήνες μετά, να επανέρχεται δημοσιεύοντας ένα κείμενο στο οποίο εμπλέκει το σωματείο μας – που επιδιώκει καθαρά αθλητικούς σκοπούς – με  άλλους φορείς και όργανα. Θεωρεί υποχρέωσή μας να σχολιάζουμε δημοσιεύματα που αναφέρονται είτε στη Μονή Βατοπεδίου, είτε στον π. Πρόεδρο της ΟΧΑΕ, είτε σε ΜΚΟ, είτε να τοποθετούμαστε στις όποιες καταχωρήσεις γίνονται ή δε γίνονται στον τύπο για άλλα σωματεία …
Είναι προφανές ότι ο κ. Λουρδής, περιδινούμενος στον στρόβιλο των δικών του εμμονών, δεν αντιλήφθηκε ποτέ τους σκοπούς του σωματείου μας και δεν επεδίωξε ποτέ την πραγματοποίησή τους.
Το σωματείο μας, μέσα στα 5 χρόνια λειτουργίας του, έχει καταξιωθεί με το έργο του τόσο στη συνείδηση των συμπολιτών μας που το στηρίζουν καθημερινά όσο και με την παρουσία του στις αθλητικές διοργανώσεις που συμμετέχει. Στο πλαίσιο του Ολυμπιακού πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης  έχει φιλοξενήσει, με τον εθελοντισμό των μελών του, αθλητικές εκδηλώσεις  του Διαδημοτικού αθλητισμού, των  Αθλητικών Ενώσεων αλλά και Τελικούς  Πανελληνίας εμβέλειας των Αθλητικών Ομοσπονδιών  και χαίρει της αναγνώρισης της επιτυχίας του έργου του, από τους επισήμους φορείς, στην οργάνωση και προαγωγή του Αθλητισμού.
Παρά ταύτα, ετέθησαν κάποια ερωτήματα στην επίμαχη επιστολή, τα οποία αν και απαντήθηκαν άμεσα στον συντάκτη της, είναι προφανές ότι δεν έγιναν κατανοητά με αποτέλεσμα να τα δημοσιεύει με ενδεχόμενο αποτέλεσμα την αρνητική εικόνα του σωματείου μας. Προς άρση λοιπόν των αμφιβολιών, οι απαντήσεις μας είναι οι εξής:
-      Η πρόταση του «ΦΟΙΒΟΥ» σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις (αποδεικνυόμενη και εγγράφως), έχει υποβληθεί στα αρμόδια όργανα.
-      Οι οποιεσδήποτε αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούν οι οικείες ομοσπονδίες αθλημάτων στα στάδια των οποίων έχουμε τη χρήση, ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ και δεν λαμβάνεται κανένα οικονομικό αντάλλαγμα γι’ αυτές. Διευκρινιστικά η νομική μας μορφή είναι αυτή του αθλητικού μη κερδοσκοπικού σωματείου και όχι ιδιωτικού κερδοσκοπικού φορέα.
-      Δεν αποκλείστηκε ποτέ κανείς από το σωματείο μας και δεν αποκρούστηκε καμία κοινωνική προσφορά. Επιθυμία μας είναι να συμμετέχουν όσο περισσότεροι μπορούν και να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας και στους σκοπούς του σωματείου μας.
-      Κύριο μέλημά μας είναι να εξασφαλίζουμε πάντα την ασφάλεια των αθλητών μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που μέχρι σήμερα το επιτυγχάνουμε με τη συνεχή παρουσία των υπευθύνων των τμημάτων σ’ αυτές καθώς και με τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης έχουμε αιτηθεί επανειλημμένα, αλλά είναι γενικά αντιληπτό ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.
-      Το αν θα ήταν μετά βεβαιότητας υπόλογος για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο κ. Λουρδής, του απαντάμε ότι με το δεδομένο ότι τα αδικήματα δεν διώκονται αυτεπάγγελτα, εξαρτάται από τη βούληση και την ανοχή που δείχνουν οι παθόντες. Δεν μπορεί όμως να εξασφαλισθεί η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ισόβια ανοχή τους, όταν μάλιστα με το επίμαχό του δημοσίευμα, τους συνδέει με «κατ’ εργολαβία» συκοφάντες σε βάρος του !!!
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αν ο κ. Λουρδής θεώρησε ότι αδικείται από την απόφαση της Γ.Σ. του σωματείου μας περί αποβολής του, μπορούσε να την προσβάλλει στα αρμόδια δικαστήρια. Σήμερα (7 μήνες μετά!) προσκρούει σε κάθε έννοια λογικής το να δημοσιεύει ανεπίκαιρες επιστολές που παράγουν αρνητικά αποτελέσματα. Τέλος λυπούμαστε για λογαριασμό του Συλλόγου των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού που στην εφημερίδα του έδωσε το λόγο «αμερόληπτα»  μόνο στον κ. Λουρδή για να εξωτερικεύσει τις εμμονές του.
Ολυμπιακό Χωριό, 12/10/2011