25 Αυγ 2011

Γ.Νταλάρας στην Ηürriyet:"Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του"!!!


Ο Γιώργος Νταλάρας έστειλε μηνύματα "ειρήνης και φιλίας" προς τους Τούρκους, στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Hürriyet και εξέπληξε με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο και την Κύπρο, γεγονός που φαίνεται να ικανοποίησε τους γείτονες μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ,ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής τόνισε πόσο μοιάζουν οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας και δήλωσε «χιλιάδες χρόνια ζούμε μαζί, Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη. Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως “ανήκει στους Τούρκους” άλλοι “στους Έλληνες”, στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια»!

Σχόλιο μας: Υπάρχει ένα αιώνιο ερώτημα "απατεώνας ή βλάξ;" Στήν προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται "προδότης ή ηλίθιος;" ΄Η τά πήρε χοντρά ή δέν τά πήρε, θά τού αναφέρουμε μιά παροιμία: "Είναι άσκοπο νά κάνουν τά πρόβατα διακηρύξεις περί χορτοφαγίας, άν δέν έχει συμφωνήσει καί ο λύκος".